9.2 / 10 1821 reviews 

Welke vloer in je huurwoning leggen?

2 min. te lezen

Terug

Ga jij binnenkort verhuizen naar een huurwoning? Dan sta je vast te popelen om je nieuwe woonplek in te richten. De vloer is hierbij een belangrijk punt. Deze mag uiteraard niet al te duur zijn, want het huis of appartement is immers niet van jou. Lees in dit artikel welke mogelijkheden je zoal hebt om voor weinig geld een mooie nieuwe vloer in de woning te leggen.

Laminaat of PVC vloer leggen

Veel huurders kiezen tegenwoordig voor een laminaatvloer. Dit type vloer is namelijk erg mooi en voordelig. Het heeft daarnaast een lange levensduur en het is eenvoudig te reinigen. Een groot pluspunt is ook dat je laminaat mee kunt nemen als je gaat verhuizen. Laminaat is verkrijgbaar in vele varianten. Het aanbod bestaat onder meer uit lange planken, tegellaminaat en visgraatmotief. Het is zelfs mogelijk om met laminaat een luxe Hongaarse punt vloer te leggen. Ben je op zoek naar laminaat met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan is de aanschaf van Quickstep laminaat een uitstekend idee. Je hebt de keuze uit prachtige designs en diverse formaten. Een goed alternatief voor laminaat is overigens een vloer van PVC, maar dit soort vloer is meestal een stuk duurder.

Tapijt in een gehuurde woning

Tapijt is een erg comfortabel type vloerbedekking. Het is lekker zacht en warm aan de voeten. Het dempt geluid bovendien uitstekend. Let er echter wel op hoe je het tapijt legt. Als je het tapijt met de ondergrond verlijmt zul je bij een verhuizing te maken krijgen met meer werk en kosten om het te verwijderen. Veel verhuurders adviseren hun huurders daarom om het tapijt alleen langs de randen met tapijtkleefband vast te leggen.  Indien je het tapijt op deze wijze legt, kun je het zelfs meeverhuizen naar je volgende adres.

Geschikte vloeren voor in een huurhuis

Een fijne vloer voor in je huurhuis moet in elk geval laag geprijsd en sterk zijn. Daarnaast wil je de vloer wellicht meenemen als je weer gaat verhuizen en in veel gevallen ben je dan zelfs verplicht om de huurwoning zonder vloerbedekking op te leveren. Ook is het slim als je nieuwe vloer geluid goed dempt, want zo ga je geluidsoverlast tegen en hou je de buren te vriend. Over het algemeen zijn tapijt, laminaat en PVC vloeren het meest geschikt voor huurwoningen.

Let op de voorwaarden in je huurcontract

Voordat je naar een nieuwe vloer gaat kijken, is het belangrijk om je huurcontract goed door te nemen. De verhuurder stelt namelijk vaak voorwaarden op het gebied van vloerbedekking. Je mag veelal niet zomaar elk type vloer in de woning leggen. Dit geldt met name in flatgebouwen en appartementencomplexen. Een harde vloer kan dan overlast veroorzaken bij de buren. Soms is zo’n vloer daarom helemaal niet toegestaan. Het hangt dus af van de woningcorporatie hoeveel keuzemogelijkheden je hebt en of je wellicht toestemming moet vragen om een bepaald type vloer te leggen. Bedenk ook dat je de vloer meestal weer moet verwijderen als je gaat verhuizen.

Publicatiedatum 02/09/2022