9.2 / 10 1825 reviews 

Wil je wat decoratie in de tuin? Ga voor een Oosterse stijl!

2 min. te lezen

Terug

Een tuin in Oosterse sferen zie je steeds vaker. Oosterse tuinen kenmerken zich door de mysterieuze Aziatische accenten in de planten, het tuinmeubilair en de accessoires. Altijd al gedroomd van een tuin in Oosterse stijl? Naast leuke, gezellige meubels, kun je ook een buitenkleed in Oosterse sferen aanschaffen. Een vloerkleed in de tuin is erg aanwezig en heeft een enorme invloed op de uitstraling van de tuin – in positieve zin. Lees hier alles wat je wilt weten over Oosterse buitenkleden en andere leuke Oosterse accessoires voor in je tuin.

Buitenkleden

Buitenkleden zie je steeds vaker voorbij komen in de Nederlandse tuinen.
en dat is ook niet zo gek. Veel Nederlanders willen aan de hand van een buitenkleed een net zo gezellige sfeer creëren als in de woonkamer. Een buitenkleed maakt je tuin helemaal af en vult saaie lege plekken op. De kleden zijn in alle soorten en maten te krijgen. Rond, rechthoekig, vierkant, groot, klein en noem maar op. In elke tuin past er wel een.

Oosterse buitenkleden

Aangezien buitenkleden in alle soorten en maten beschikbaar zijn, zijn er ook typische Oosterse kleden, gemaakt van kleurrijke printjes die je vaak tegenkomt in het Oosten. De Oosterse kleden hebben vaak een redelijk druk printje. Ook worden er vaak meerdere kleuren door elkaar gebruikt. Veel gebruikte kleuren zijn groen, blauw en rood. En die kleuren kunnen best fel zijn. Dit maakt het terras extra kleurrijk en gezellig, waardoor je je helemaal in het Oosten waant.

Oosterse materialen

In Oosterse tuinen passen gevlochten tuinmeubels perfect. Tegenwoordig worden deze gemaakt van wicker: een kunststof draad dat lang mooi blijft en in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Ook teakhout is een veelvuldig gebruikt materiaal voor Oosterse meubels. Het gebruik van natuurlijke, houten materialen is dan ook kenmerkend voor Oosterse meubels. Tevens wordt er ook veel gebruik gemaakt van afvalhout en sloophout, zodat deze materialen nadat ze zijn weggegooid toch nog een functie hebben. De natuurlijke materialen creëren een erg warme uitstraling. 

Oosterse meubels en accessoires

In Oosterse tuinen komen loungekussens regelmatig voor. Uiteraard zijn deze ook weer volledig in Oosterse stijl gemaakt. Ook deze zijn voorzien van de mooiste printjes in alle kleuren van de regenboog. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld parasols. En in tegenstelling tot de wat simpele buitenlampen die we hier in Nederland kennen, wordt ook op dit gebied uitgepakt in de Oosterse stijl. Zo zijn er mooie, witte buitenlampen verkrijgbaar met leuke franjes. De tafels en stoelen zelf zijn vaak eenvoudig. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn niet uitbundig versierd.

Oosterse palletkussens

Bovendien staan Oosterse tuinen bekend om de prachtige palletkussens. Een palletkussen kan enorm bijdragen aan de sfeer van tuin. Deze kussens zijn in verschillende groottes, kleuren en stijlen te krijgen. Of je nu een grote tuin hebt of een klein balkon, overal kun je een palletkussen plaatsen. Deze kussens zijn niet alleen een enorme blikvangen, ze zitten ook nog eens reuze lekker. Dus: als je van plan bent om je tuin in de Oosterse stijl in te richten, mogen de vrolijke palletkussens absoluut niet ontbreken.

Publicatiedatum 16/08/2021