9.2 / 10 1836 reviews 

Wonen in het heuvelland voelt net als vakantie

2 min. te lezen

Terug

Wonen in het heuvelland, wie wilt dat nu niet? Het voelt net als vakantie. De natuur is er in ieder jaargetijde waanzinnig mooi en er is altijd genoeg te beleven. Je kunt er genieten van heerlijke streekgerechten tijdens de vele wandelingen. In de winter is er een winter wonderland en in de zomer kan je lekker door de heuvels toeren en een ijsje eten in Epen. 

Natuur in het heuvelland

Voor de natuurliefhebber is wonen in het heuvelland de ultieme droom. Met afwisselende bossen, heidevelden, boomgaarden, weilanden en akkers, is het een groene oase van Nederland. Er zijn meerdere natuurgebieden in het heuvelland te vinden, namelijk:

  • Sint Pietersberg
  • Jekerdal
  • Noorbeemden
  • Hoogbos
  • Brunssummerheide
  • Kunderberg
  • Bemelberg
  • Schiepersberg
  • Geleenbeekdal
  • Bunder- en Elslooërbos

Epen

Natuurliefhebbers zullen misschien wel weten, dat Epen de enige plek in Nederland is waar het zeldzame zinkviooltje voorkomt. Epen is een klein, gezellig dorpje in het Heuvelland dat door de prachtige ligging tussen de heuvels en de rivier, graag wordt bezocht door wandelaars en fietsers.

Bij een bezoek aan Epen, mag de plaatselijke ijssalon zeker niet worden overgeslagen. Mensen komen van ver om hier gezellig in het prachtige heuvelland een ijsje te eten. 

Rust

Het heuvelland klinkt misschien toeristisch en dat is het zeker ook, maar er is nog genoeg ruimte voor rust. Rust tijdens wandelingen waar je bijna niemand tegenkomt en in de kleine dorpjes die je hier zult vinden. Als jij op zoek bent naar rust, dan kan je dat zeker in het heuvelland vinden. 

Wonen in het Heuvelland

Als jij altijd een vakantiegevoel wilt, dan kun je gaan wonen in het heuvelland. Makelaar heuvelland kan je op weg helpen. Makelaar heuvelland biedt karakteristieke woningen aan in het heuvelland. Dit zijn carréboerderijen, vrijstaande woningen, vakwerkwoningen en bouwkavels op prachtige plekken, dat is hun specialiteit! 

De mooiste plaatsen om in de gaten te houden

Valkenburg

Valkenburg is absoluut de beste plaats om te wonen in het heuvelland. Je woont dan niet alleen in een ontzettend gezellige stad waar super veel te doen is, je bent ook omringd door prachtige natuur.

Margraten

Een prachtig dorp in het heuvelland in Margraten. Hier vind je de Amerikaanse begraafplaats waar maar liefst 8000 graven liggen. Het is een plek waar we herinnerd worden aan de helden die ons hebben gered tijdens de Tweede Wereld Oorlog. 

Noorbeek

Noorbeek is uitgeroepen tot het mooiste dorpje van Limburg. De ligging van Noorbeek is dan ook geweldig, in een klein dal omringd door wijnranken en hellingen. Zeker een plek om in de gaten te houden met je makelaar heuvelland. 

 

Publicatiedatum 22/04/2022