9.2 / 10 1817 reviews 

Woning verbouwen om te verhuren

2 min. te lezen

Terug

Wil je je woning verbouwen om deze vervolgens te verhuren? Hier vind je handige tips voor een goede én goedkope verbouwing.

Tips woning verbouwen voor verhuur

Doordat we op het moment nog maar weinig rente ontvangen op onze spaarrekeningen, zijn er steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om hun geld te beleggen. Dit kun je onder meer doen door een woning te kopen die je vervolgens verbouwt om het te kunnen verhuren aan anderen. De kans is groot dat je niet zelf de financiën op kunt brengen om de verbouwing te betalen. Gelukkig is geld lenen voor verbouwing mogelijk. Je wilt dan natuurlijk wel weten hoe hoog het bedrag is dat je kunt lenen. Je maximale lening berekenen is daarom van belang zodat je vervolgens de onderstaande tips toe kunt passen bij het verbouwen van de woning die je wilt verhuren. 

Plan de verbouwing

Tijd is geld. Hoe langer je bezig bent met verbouwen, hoe groter de financiële klap. Leegstaande panden kun je immers niet op Airbnb verhuren. Maak een realistisch plan en houd je eraan, maar houd ook rekening met onvoorziene omstandigheden. Als je van plan bent om tussen twee huurcontracten door opnieuw in te richten, begin dan met het inrichten van de dag nadat de huurders zijn vertrokken, en zorg dat je ruim voor de klus al het gereedschap en de benodigdheden koopt. Als je weet dat je hulp van buitenaf nodig hebt van professionele arbeiders, is het belangrijk om hun tijd van tevoren te reserveren. 

Ga voor een goede vloer

Vloeren zijn het grootste slachtoffer van slijtage in alle eigendommen, omdat ze het meeste fysieke contact krijgen. Experts raden daarom aan om wat extra uit te geven aan dikke en duurzame vloeren die bestand zijn tegen veel verkeer. Ook bij tapijt is dit zeker van belang, al is het ook een aanrader om te kiezen voor tegels. Dit is al helemaal het geval in vochtige en schimmelgevoelige ruimtes, waaronder badkamers, bijkeukens en keukens. Tegels zijn niet alleen veel duurzamer, maar ze zijn ook eenvoudig te onderhouden en niet al te duur. 

Gebruik je persoonlijke smaak niet

Dit is de gouden regel als het gaat om het inrichten en renoveren van een huurwoning, maar verhuurders lijken er dol op te zijn om deze te overtreden. Het doet experts denken aan wanneer mensen blackjack spelen en op 14/15/16 slaan wanneer de dealer een bust-kaart heeft. De beslissing is niet eens begrijpelijk, het is gewoon echt een domme zet. Ook als je het huis dat je wilt gaan verhuren aan het verbouwen bent, moet je slim zijn. Gebruik daarom je persoonlijke smaak niet bij het inrichten, maar ga juist voor een standaard interieur.

Koop tegels en verf in overmaat

Koop een beetje extra als het gaat om verf, tegels en laminaatvloeren en bewaar ze op de zolder van het pand. Dit zorgt voor gemakkelijke vervangingen en het wordt eenvoudiger om meer van hetzelfde product te kopen. Het is verbazingwekkend hoeveel tinten van dezelfde kleur er zijn en om het nog erger te maken, elk merk heeft zijn eigen unieke tint. We leven in een wereld waar wit niet altijd wit is. Bewaar dus ook bijvoorbeeld lege verfblikken zodat je weet welke kleur je moet kopen als je iets bij moet schilderen. 

Publicatiedatum 01/12/2021