9.2 / 10 1808 reviews 

Wooninspiratie: de leukste items voor in je eetkamer

2 min. te lezen

Terug

De eetkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Tijdens het avondeten komt in deze ruimte vaak iedereen gezellig bij elkaar waardoor het belangrijk is dat deze ruimte zorgt voor een gemoedelijke sfeer. In dit artikel geven we je een aantal tips en ideeën om jouw eetkamer gezellig in te richten. 

De ronde eetkamertafel

Waar voorheen de vierkante of rechthoekige eetkamertafels dominant waren in eetkamers, zien we nu steeds vaker de ronde eetkamertafel terug. Over het algemeen brengt een ronde eetkamertafel meer sfeer dan een hoekige tafel omdat het fraai staat en tijdens een conversatie knus aanvoelt. De ronde vorm komt ten goede van het onderlinge oogcontact tussen de personen aan een tafel. 

De eetkamerbank

Wanneer je een eetkamertafel hebt aangeschaft denk je waarschijnlijk als eerst aan het toevoegen van eetkamerstoelen die erbij horen. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een eetbank? Een eetbank is een manier om je eethoek origineel in te richten. Een eetbank draagt bij aan een praktische indeling maar zorgt ook voor extra sfeer. 

Verlichting voor boven de eetkamertafel 

Lampen voor boven de eetkamertafel zijn er in verschillende soorten en maten en zijn onmisbaar in je interieur. Een lamp voor boven de eetkamertafel kan dan ook niet ontbreken. Boven de eetkamertafel is verlichting een sfeervolle en praktische toevoeging. Voor allerlei verschillende momenten zoals urenlang tafelen, de krant lezen of werken is een passende verlichting dan ook niet overbodig. Door de ruime keuze kan het lastig kiezen zijn maar het biedt ook mogelijkheden om verschillende soorten verlichting met elkaar te combineren. Zo kan je twee of meerdere bijzondere lampen naast elkaar hangen in verschillende afmetingen, materialen en kleuren.  

Eetkamer stylen

Het lijkt best simpel, maar het decoreren van je eetkamer kan soms nog best lastig zijn. Want wat kan je aan accessoires toevoegen zonder dat het teveel wordt? Ten eerste kan een mooie vaas die past bij het formaat van je tafel een goede optie zijn. Op dit moment zijn droogbloemen helemaal hip en zijn daarnaast ook nog eens praktisch omdat ze eigenlijk geen verzorging nodig hebben. Het mooiste is dan om een glazen vaas te gebruiken in de tint(en) van de droogbloemen. 

Daarnaast is een dienblad met leuke accessoires ook ideaal voor in de eetkamer. Zo kan je verschillende items bij elkaar plaatsen zodat het een compact geheel wordt en het is daarnaast ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Op een dienblad staan kandelaars, kaarsen en kleine beeldjes altijd goed. Zorg er hierbij wel voor dat je gebruikt maakt van verschillende hoogtes om een speels effect te creëren. 

Publicatiedatum 27/10/2021