9.2 / 10 1816 reviews 

Zó maakt u uw woonkamer gezellig

2 min. te lezen

Terug

Op zoek naar eyecatchers voor in uw woonkamer? Hier vindt u een drietal inspiratie tips om u op weg te helpen het ultieme thuisgevoel te creëren. 

  1. Spectaculaire haard

Een echte blikvanger en sfeermaker voor in de woonkamer is een haard. Voor de sfeer of warmte, of juist voor allebei. Dat ligt eraan voor welke type haard u gaat. Wilt u de haard graag als warmtebron dan zijn de speksteenkachel en speksteenhaard hier heel geschikt voor. Kenmerkend voor deze van oorsprong Finse kachel is het materiaal speksteen. Dit is natuursteen met als bijzondere eigenschap dat het heel lang warmte kan vasthouden. De speksteenhaard kan de warmte die vrijkomt bij het stoken goed opslaan, zodat de omliggende ruimte langdurig verwarmd blijft. 

Een andere bijzondere haard voor in de woonkamer is een sfeerhaard met wandmeubel. Dit heet ook wel een cinewall sfeerhaard. De opties voor een cinewall zijn oneindig. Naast de elektrische sfeerhaard kan de ruimte in het wandmeubel gevuld worden met een televisiescherm. Superhandig, want nu kunt u tijdens het kijken van uw favoriete Netflix-serie ook genieten van het vlammenspel. En wilt u de afstandsbediening uit het zicht? Stop deze dan in de lade van het wandmeubel. Geen fan van lades? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor vakken of kastjes als opbergruimte. Maak het geheel af met een paar leuke fotolijstjes, een trendy vaas of plant en u hebt uw eigen, unieke plekje gecreëerd.  

  1. Spraakmakende wand items

Een andere manier om een gezellig sfeer in huis te maken is het toevoegen van wanddecoraties. Plaats op de muur een groot hertengewei, een handgemaakt schilderij, een wandtapijt, een spiegel, een boekenplankje of druk een mooi foto af op plexiglas. Bedenk wel, eenvoud siert het interieur. Ga liever voor één opvallend item en laat hier alle aandacht naartoe gaan. Dit creëert rust en focus. Wanneer u te veel decoraties op een wand propt, oogt het geheel eerder rommelig dan gezellig.

  1. Sfeervolle verlichting

Nog een belangrijke tip voor het creëren van een knusse en intieme sfeer zijn lichtbronnen in de woonkamer. Bij lampen kun je sterk variëren in kleur temperatuur en lichtsterkte, afhankelijk van wat u nodig hebt. Een mooie vloer- of wand lamp om bij te lezen of een hanglamp boven de tafel om samen een potje 30Seconds te spelen. Behalve aan lampen kunt u ook denken aan sfeerlichtjes of kaarsen. Kiest u voor kaarsen onder een stolp of op een dienblad, laat dan de kleur van uw meubels of muren hierin terugkomen. Dit samenspel in kleuren maakt dat het geheel van uw interieur harmonieus oogt. 

Publicatiedatum 27/10/2021