9.2 / 10 1825 reviews 

Zes redenen om thuis een rond vloerkleed neer te leggen

2 min. te lezen

Terug

Wil jij je interieur een fijne opfrisser geven? Doe dan eens wat anders dan anders en ga voor een rond vloerkleed in plaats van een rechthoekig vloerkleed. Ronde vloerkleden zijn er tegenwoordig in alle maten en stijlen, dus grote kans dat jij een rond kleed kan vinden dat helemaal bij jou past. Ronde vloerkleden zijn bovendien ontzettend trendy en daar zijn goede redenen voor. Hier zijn er zes.

  1. Doorbreekt rechte lijnen 

Een mooi interieur is een interieur dat in balans is. Daarbij gaat het om het samenspel van kleuren, vormen en materialen. Wanneer dat één harmonieus geheel vormt, krijg je als vanzelf de indruk dat het hele plaatje ‘klopt’. Een probleem dat veel mensen hebben is de overdaad aan rechthoekige vormen. De meeste kamers zijn immers rechthoekige, net als de kastjes, tafels, banken en andere meubelstukken. Oftewel: allemaal rechte, strakke lijnen. Het neerleggen van een rond vloerkleed is de perfecte manier om die rechte lijnen te doorbreken en zo harmonie aan te brengen in het lijnenspel van je interieur.

  1. Trekt aandacht aan

Juist omdat de meeste meubelstukken en andere items in de kamer rechthoekig zijn, zal een rond vloerkleed direct de aandacht trekken. Het neerleggen van een rond vloerkleed is daarom een perfecte manier om de nadruk te leggen op bijvoorbeeld een bijzondere plant of een eyecatcher van een stoel. Ook kan je er mooi geronde architectonische details mee benadrukken, zoals een ronde schoorsteen of een rond dakraam.  

  1. Mooi met ronde meubelstukken 

Heb jij thuis een aantal ronde meubelstukken die nét nog niet helemaal één geheel vormen? Dan kan je er met een of meerdere ronde vloerkleden voor zorgen dat er meer eenheid ontstaat in je interieur. Het vloerkleed zal de afzonderlijke ronde stukken namelijk verbinden. Ook ronde tafeltjes of grote ronde eettafels doen het geweldig op een rond vloerkleed. Zorg er in dat geval wel voor dat de tafel in het midden van het kleed staat!

  1. Geeft je interieur een unieke uitstraling

Ondanks dat ronde vloerkleden steeds populairder worden, zie je ze nog niet zo heel vaak bij mensen thuis. Dat is jammer, maar wel een mooie kans voor jou om je interieur te onderscheiden van dat van de grijze massa. Door een rond karpet neer te leggen heb je immers direct iets in je interieur dat weinig anderen hebben.

  1. Doet kleine kamers groter aanvoelen

Heb jij thuis een klein kamertje wat je toch knus wilt aankleden? Denk dan ook eens aan een rond vloerkleed. Dit is een truc die veel interieurdesigners toepassen om ervoor te zorgen dat een kamer groter lijkt dan dat hij is. De kromming van het kleed moedigt je ogen namelijk aan om de randen van de kamer op te zoeken, waardoor hij optisch groter wordt. Ook zorgt de ronde vorm ervoor dat meubels meer uitgewaaierd lijken en minder dicht op elkaar lijken te staan.

  1. Ronde vloerkleden zijn er ook in alle soorten

Normale rechthoekige kleden zijn er in ontzettend veel soorten en maten. Denk aan laagpolig, hoogpolig, sisal, wol, velours, patchwork en alle verschillende kleuren. Veel mensen denken dat de keuze bij ronde vloerkleden een stuk minder is. Dat is gelukkig helemaal niet het geval! Ook rond vloerkleden kun je in alle maten krijgen en kun je zelfs op maat laten maken. Ook wat betreft kleuren en materialen is tegenwoordig alles mogelijk. Zo zijn er heerlijk warme ronde wollen vloerkleden, jute vloerkleden en luxe ronde velours vloerkleden. En ben je op zoek naar een rond kleed voor in de tuin? Dan zijn er zelfs ronde buitenvloerkleden! Deze kunnen tegen een stootje en zijn waterbestendig. 

Publicatiedatum 04/11/2021