9.2 / 10 1824 reviews 

Zijn jouw spullen goed verzekerd?

2 min. te lezen

Terug

Stel je voor: je komt op een dag thuis en je ziet dat de leiding van jouw centrale verwarming is gaan lekken. Niet alleen is je huis steenkoud, ook ligt overal smerig water. Je laptop, je tv en je tablet liggen in een plas water en je tapijt is ook helemaal bruin van het vieze water. Je schrikt je een ongeluk want je weet meteen dat het veel geld gaat kosten om alle schade weer te herstellen. De vraag is nu of je goed verzekerd bent. Deze schade kan namelijk gedekt worden wanneer je een inboedelverzekering hebt. Een goede verzekering kan je namelijk heel veel problemen besparen. Heb jij dus geen inboedelverzekering? Dan is het aan te raden om deze af te sluiten. Wij laten je zien hoe je een inboedelverzekering voor jouw situatie kunt afsluiten. 

Wat heb jij nodig?

Een verzekering moet je afsluiten voordat je er een beroep op wilt gaan doen. Heb jij al schade, dan ben je te laat dus ook hier geldt: regel je zaakjes op tijd. Je kunt kiezen uit drie soorten inboedelverzekeringen: de basisverzekering, de allriskverzekering en de allriskverzekering met buitenshuisdekking. Voor alle opties geldt dat de schade die je bijvoorbeeld oploopt door een lekkende cv-leiding, gedekt wordt door je verzekeraar. Je laptop, tablet en telefoon zijn altijd meeverzekerd. De tweede variant vergoedt ook de schade als gevolg van ongelukjes in huis: je laat bijvoorbeeld je telefoon vallen waardoor deze schade oploopt. De kosten van het herstel kun je declareren bij je verzekeraar.

 

Cybercriminaliteit is ook gedekt

Wanneer mensen aan schade denken, hebben zij vaak niet in de gaten dat cybercriminaliteit hier ook onder valt. Dit is echter een veel voorkomende vorm van schade en dus wordt deze ook gedekt door je verzekeraar. Je kunt een bedrag tot maximaal 2000 euro per jaar declareren bij je verzekeraar. Word je dus een keer het slachtoffer van een hack en ligt al jouw persoonlijke informatie op straat waardoor dieven je in de financiële problemen kunnen storten, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar. Deze zal er alles aan doen om te zorgen dat jij financieel schadeloos gesteld wordt. 

De opstalverzekering

Een inboedelverzekering heeft betrekking op de spullen in jouw woning en eventueel daarbuiten. Vergeet niet om ook een passende opstalverzekering te nemen zodat ook de schade aan jouw woning gedekt wordt. Deze twee elementen worden namelijk van elkaar gescheiden en dus is het sterk aan te bevelen om te zorgen dat je beide neemt. Zo kom je niet alsnog voor grote financiële posten te staan wanneer je schade opgelopen hebt door bijvoorbeeld lekkage, brand of een andere oorzaak. Bekijk de opties even bij je verzekeraar om te zien welke opstalverzekering het beste bij jouw wensen en jouw situatie aansluit. Je kunt altijd even contact opnemen om advies in te winnen.

Publicatiedatum 24/04/2023