9.2 / 10 1779 reviews 

Zo bereid je je voor op een huisrenovatie

2 min. te lezen

Terug

Beslissen om je huis te renoveren is een aanzienlijke investering van tijd en geld. Om nog maar te zwijgen van alle horrorverhalen die je op internet leest over projecten die vreselijk mis zijn gegaan. Er zijn echter veel manieren om deze rampen te voorkomen, en een van de belangrijkste dingen is je onderzoek doen om de perfecte aannemer voor je project te vinden. Ook moet je de juiste gereedschap van mastertools.nl gebruiken. Pas daarnaast de volgende tips toe.

Plan zoveel mogelijk

Het is natuurlijk niet mogelijk om alles te plannen. Er zijn altijd verstoringen in het leven waar je je onmogelijk op kunt voorbereiden, maar dat betekent niet dat je niet kunt plannen voor de dingen waarvan je weet dat ze gaan gebeuren. Als je bijvoorbeeld je keuken aan het verbouwen bent, zul je waarschijnlijk andere manieren moeten bedenken om maaltijden te bereiden en te eten, wat je kunt doen door een tijdelijke keuken in een andere kamer van het huis op te zetten. Of misschien moet je vaker uit eten gaan. Nogmaals, maak er iets leuks van en probeer die plekken uit waar je nog steeds naar toe wilt, maak plannen met vrienden die je al een tijdje niet hebt gezien, of probeer spannende magnetronmaaltijden uit. Het zal een ontwrichtende tijd in je leven zijn, maar door je er mentaal en fysiek op voor te bereiden, kan er nog ruimte zijn voor plezier. 

Bereid je voor op de verstoringen

Begrijpen dat er geen manier is om een ??zekere mate van chaos te vermijden tijdens het verbouwen van je huis, zal je klaarstomen voor succes. Die thuistransformatieprogramma's op tv zijn leuk om naar te kijken en fantastisch om inspiratie op te doen. Toch zijn ze niet zo goed in het laten zien van de realiteit van thuiswonen tijdens een verbouwing. Het zal je routine verstoren en het zal rommelig worden. Praat met je team over hun proces en methoden om rommel en stof tot een minimum te beperken. Hebben ze een proces en een norm voor het opruimen aan het eind van de dag? Hoe zullen ze het terrein in het weekend verlaten? Deze vragen helpen je te begrijpen wat je kunt verwachten en hoe je je tijdens de renovatie kunt voorbereiden en leven. 

Berg je spullen op

Nu alle items die je niet meer nodig hebt je portemonnee met extra geld hebben gevuld of naar nieuwe huizen zijn gegaan, kun je beginnen met inpakken. Het renovatieteam heeft alles uit de ruimte nodig om hun werk te doen zonder zich zorgen te hoeven maken over het beschadigen van je persoonlijke bezittingen tijdens het proces. Als je echter niet de vrijheid hebt om deze dozen in een andere kamer van je huis op te bergen, vraag je je misschien af ??waar je ze moet neerzetten. Als je een garage hebt, is dat een geweldige plek om te beginnen. Het houdt ze binnen handbereik voor het geval je iets nodig hebt, maar je auto een tijdje buiten moet parkeren. 

Publicatiedatum 17/04/2023