9.2 / 10 1821 reviews 

Zo creëer je een eigen terras

2 min. te lezen

Terug

Een eigen terras maak je zo

Ben jij van plan om een eigen terras te creëren? Een eigen terras is geweldig om te hebben. Dit is de plek waar je samenkomt met familie en/of vrienden voor een lekker hapje en drankje. Er zijn diverse dingen die niet mogen ontbreken bij het maken van een terras, zoals de vlonderplank. In dit artikel vertellen we je hoe je stap voor stap je eigen terras kunt creëren. Lees snel verder voor meer informatie.

Maak een moodboard

Wanneer je een terras wilt aanleggen, kun je het beste inspiratie opdoen. En dit kun je vinden via diverse platformen, zoals bijvoorbeeld Pinterest. Hier kun je veel foto’s van mooie terrassen bekijken. Bekijk eens van welke terrassen jij enthousiast wordt en sla de afbeeldingen op in je eigen moodboard.Ga op zoke aar afbeeldingen van vijvers, douglashout, tuinmeubelen, beplanting, tuinmuurtjes, betontegels, verlichting en overkappingen. Een mooi en functioneel terras beschikt over veel van deze elementen.

Bedenk wat je budget is

Wanneer je volop inspiratie hebt opgedaan, is het belangrijk om eens na te gaan wat je budget is. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een terras? En welke elementen mogen hier zeker niet op ontbreken? Zet dit eens allemaal op een rijtje, zodat je een mooi terras in je tuin kunt realiseren.

Zorg voor een goed ontwerp

Heb je een moodboard gemaakt voor je terras en heb je jouw budget helder, dan kun je overgaan tot het ontwerpen van je terras. Teken eerst het bovenaanzicht van je tuin en je terras op papier. Zorg er hierbij niet voor dat je de tuinset pal voor een deur of looproute intekent. Ook is het belangrijk dat er voldoende ruimte rond de tafel is om te kunnen lopen.
Anders is dit niet prettig als je buiten aan het eten bent. Wanneer je een terras aan gaat leggen, dien je rekening te houden met een minimale afmeting van 600 x 400 cm.

Bereid de aanleg goed voor

Zorg ervoor dat je de aanleg van je terras goed voorbereid hebt. Schat in hoeveel tijd je aan de werkzaamheden kwijt bent en zorg er ook voor dat je een extra dag reserveert voor de afwerking en de beplanting. Zorg ervoor dat je beschikt over veilige werkkleding, handschoenen en goed gereedschap. Zorg ervoor dat je de juiste materialen aanschaft voor de bestrating en alle andere benodigde materialen en producten in huis hebt. Kun je klussen zelf op je nemen of wil je dit uitbesteden? Bekijk eens of je een hovenier kunt vinden die deze klussen voor je kan verrichten. 

Publicatiedatum 22/12/2021