9.2 / 10 1816 reviews 

Zo creëer je in nieuwe woning een ontspannen sfeer

2 min. te lezen

Terug

Ben jij zojuist in je nieuwe woning getrokken of ga je binnenkort verhuizen naar je nieuwe woning? Dan zijn er waarschijnlijk veel keuzes die je moet gaan maken. Hoe ga je je huis indelen, welke spullen zet je waar neer, en welke meubels passen goed bij elkaar? Een trend die steeds meer mensen in hun nieuwe huis willen toepassen, is het creëren van een ontspannen sfeer. Het gevoel van rust, van thuiskomen en van relaxen. Het creëren van zo'n ontspannen sfeer is niet altijd even makkelijk. Wij geven je een aantal tips over hoe je dit in huis kunt doen, zoals het goed gebruik maken van kleur, het plaatsen van een sta op fauteuil of het op elkaar afstemmen van meubels.

Goede kleuren gebruiken

Iedereen heeft wel zijn of haar eigen voorkeur voor bepaalde kleuren. Men wil deze kleuren dan ook vaak in het interieur laten terugkomen. Echter, kleuren kunnen erg van invloed zijn op de sfeer die in je woning hangt. Wil je rust en ontspanning in je woonkamer, dan raden wij je aan om niet te veel verschillende kleuren door elkaar heen te gebruiken. Dat kan namelijk een druk en onrustig gevoel opwekken. Daarnaast is het verstandig om voor zachte en lichte kleuren te gebruiken. Een goed voorbeeld is een combinatie van twee of drie pastelkleuren die goed bij elkaar passen. 

Sta op stoelen

Wil je rust in huis, dan is het belangrijk om jezelf ook de kans te geven op rust en ontspanning. Sta op stoelen zijn daar een perfect voorbeeld van. Als je na een dag hard werken thuis komt en je zoekt de rust en ontspanning op, dan is een goede fauteuil of stoel van grote waarde. Deze stoel helpt je bij het in de stoel gaan zitten en bij het opstaan van de stoel, en geeft je ook de kans om tijdens het zitten op deze stoel helemaal tot rust te komen. Kies je voor een stoel met massagefunctie, dan weet je zeker dat je volledig kunt ontspannen in deze stoel. Als de stoel goed aansluit op je lichaam, geeft het exact de juiste ondersteuning. Hiermee krijgen de spieren in je rug en schouders de welverdiende rust die ze verdiend hebben. 

Stem meubels op elkaar af

Bij de inrichting van je woning is van het groot belang om de meubels en accessoires die je hebt, goed op elkaar af te stemmen. Hoe meer je het op elkaar afstemt, hoe beter het bij elkaar past en hoe meer rust het uitstraalt. Twee verschillende type meubels kunnen bijvoorbeeld individueel erg mooi zijn, maar als combinatie vloekt het met elkaar. Als je dat te vaak doet, kan er een hele onrustige sfeer in de woning ontstaan. Let dus goed op dat je één soort stijl aanhoudt bij het aanschaffen van spullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vormen; een ronde tafel past goed bij andere ronde elementen in huis. Ook kleur is belangrijk, kies je voor pastelkleurige meubels dan kun je dat ook doortrekken naar de eetkamer of de keuken om één centrale sfeer te creëren.

Publicatiedatum 24/04/2023