9.2 / 10 1824 reviews 

Zo gebruik je bloemen om een woning nóg aantrekkelijker te maken

2 min. te lezen

Terug

Wist je dat bloemen een van de meest effectieve en betaalbare manieren zijn om een huis aantrekkelijker te maken? Of je nu een huis probeert te verkopen, verhuren, of gewoon een potentiële koper wil imponeren, bloemen kunnen wonderen doen. Hier zijn wat tips om je op weg te helpen.

1. Frisse bloemen bij de ingang

Eerste indrukken zijn alles. Plaats een grote, kleurrijke vaas met verse bloemen bij de voordeur of in de hal. Denk aan vrolijke zonnebloemen, elegante lelies of geurige rozen. Dit zorgt voor een warm welkom en zet direct de toon voor de rest van het huis.

2. Seizoensgebonden arrangementen

Speel in op de seizoenen. In de lente zijn tulpen en narcissen fantastisch, terwijl je in de herfst kunt kiezen voor chrysanten en dahlia's. Seizoensbloemen zijn vaak goedkoper en zien er natuurlijk uit, waardoor ze de sfeer in het huis versterken.

3. Keuken en eethoek

De keuken en eethoek zijn perfecte plekken voor bloemen. Een eenvoudige pot met kruiden zoals basilicum of rozemarijn kan ook werken – ze ruiken heerlijk en geven een huiselijk gevoel. Voor de eettafel kun je een laag arrangement kiezen dat niet in de weg staat tijdens maaltijden.

4. Slaapkamers

In de slaapkamers wil je rust en ontspanning uitstralen. Kies voor zachte, rustgevende kleuren zoals lavendel, witte rozen of eucalyptus. Een kleine vaas op het nachtkastje of de commode doet wonderen.

5. Badkamers

Vergeet de badkamer niet! Een kleine vaas met bloemen op de wastafel of een enkele orchidee kan een luxe spa-gevoel geven. Bloemen zoals orchideeën en lelies gedijen goed in vochtige omgevingen en zien er prachtig uit.

6. Woonkamer statement

Maak een statement in de woonkamer met een grote vaas of meerdere kleine vaasjes. Mix en match verschillende soorten bloemen en kleuren om een speels en uitnodigend effect te creëren. Vergeet niet om de bloemen regelmatig te verversen om de ruimte fris te houden.

7. Balkon of tuin

Als je huis een buitenruimte heeft, zet dan ook daar bloemen neer. Hangende manden, potplanten en bloemenbakken kunnen een saaie buitenruimte omtoveren tot een aantrekkelijke plek om te ontspannen. Dit kan potentiële huurders of kopers laten zien hoe ze de ruimte kunnen benutten.

8. Gebruik bloemstukken strategisch

Plaats bloemen op strategische plekken om de aandacht te trekken naar de beste delen van het huis. Heb je een prachtige open haard? Zet er een mooi arrangement bovenop. Grote ramen? Zet bloemen ervoor om het uitzicht te accentueren.

9. Vergeet de geur niet

Geur is een krachtig hulpmiddel bij het verkopen of verhuren van een huis. Kies bloemen met een aangename, subtiele geur die niet overweldigend is. Lavendel, rozen en lelies zijn geweldige keuzes die de ruimte een frisse geur geven.

10. Bloemen als Fotoprop

Gebruik bloemen ook als props bij het maken van foto’s voor advertenties. Ze voegen kleur en leven toe aan de beelden, waardoor potentiële kopers of huurders eerder geneigd zijn om te komen kijken.

Met deze tips kun je elke woning omtoveren tot een aantrekkelijke en uitnodigende ruimte. Bloemen zijn een simpele, maar effectieve manier om een huis te stylen en het net dat beetje extra te geven. Direct bloemen bestellen? Kijk dan eens op de website van De Duinroos en laat je boeketten vandaag nog bezorgen.

Publicatiedatum 23/05/2024