9.2 / 10 1825 reviews 

Zo geef je een persoonlijke touch aan je huurhuis

2 min. te lezen

Terug

Af en toe is je huurhuis toe aan een opknapbeurt! Anders dan bij een koophuis, gelden er bepaalde regels voor het opknappen van je huurhuis. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar gaten in de muur boren; hier heb je toestemming voor nodig van de verhuurder. Toch zijn er genoeg dingen die je mag veranderen zonder dat je toestemming nodig hebt. Eigenlijk mag je alles veranderen, als het maar ongedaan gemaakt kan worden. Met een aantal simpele tips geef je je eigen draai aan je huurhuis! 

Breng je huiskamer tot leven met groene planten

Een van de makkelijkste dingen om toe te voegen aan je huurhuis zijn planten. Heb je veel ruimte over? Kies dan voor een groot exemplaar om de ruimte op te vullen en gezellig aan te kleden. Ook kleinere plantjes brengen een hoop sfeer mee. Heb je toestemming om wat gaten te boren in de muur of in het plafond? Plantjes in hangende potten zijn dan een leuke toevoeging aan je interieur. 

Geef je vloer een upgrade

Ook de vloer mag je vaak zonder toestemming veranderen. Als de vloer die er ligt niet meer mooi is, kun je ervoor kiezen om hem volledig te vervangen. Kies dan voor een simpele vloer, zoals laminaat, in een neutrale kleur. Als je een neutrale kleur kiest, heb je meer kans dat je het mag laten liggen als je uit de woning gaat. Liever niet de hele vloer onder handen nemen? Met een leuk kleed kom je al een heel eind. Plaats een groot, zacht kleed onder de bank en salontafel voor een gezellige sfeer. Een kleed onder je eettafel is ook een leuke optie! 

Kleed je huis aan met accessoires

Nog een makkelijke manier om je huis een beetje aan te kleden zijn accessoires. Een aantal kleine accessoires kunnen al een wereld van verschil zijn. Struin de lokale kringloopwinkel af om te zoeken naar de perfecte accessoires voor in je huis. Je kunt er ook voor kiezen om één groot accessoire uit te kiezen. Als je op zoek bent naar wat meer gezelligheid en sfeer in je huurhuis, is een elektrische sfeerhaard een geschikte optie om te overwegen! Omdat je deze eenvoudig aan de muur bevestigt, haal je hem er makkelijk af als je ooit uit je huurhuis gaat. 

Vergeet de muren niet! 

Ook de muren mogen af en toe wel een beetje aandacht ontvangen. Geef ze een nieuw kleurtje bijvoorbeeld! Kijk op internet welke trends er nu hip zijn en doe inspiratie op. Bij veel bouwmarkten kun je samples krijgen van kleuren die je mooi lijken zodat je ze eerst even kunt uitproberen op een stukje muur. Als je van de verhuurder toestemming hebt om gaten te boren, kun je ook aan de slag met een mooi wandkleed of schilderijtjes. 

Eigenlijk kun je van een huurhuis een heel mooi plekje maken. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat een huurhuis niet van jou is en dat het soms zonde kan zijn om er te veel in te investeren. Met deze eenvoudige tips kleed jij jouw huurhuis leuk aan zonder dat het je veel tijd en geld kost! 

Publicatiedatum 01/08/2022