9.2 / 10 1836 reviews 

Zo geef jij je woonkamer een snelle make-over

2 min. te lezen

Terug

Als je je woonkamer een opfrisbeurt wilt geven dan is het echt niet nodig dat je alles eruit gooit en helemaal opnieuw begint. Je kunt ook met een paar kleine aanpassingen een prima resultaat bereiken. Ook met een wat lager budget kun je je woonkamer een nieuwe uitstraling geven. Je kunt kleuren aanpassen zodat het er ineens heel anders uitziet.

Kleuren aanpassen bij het seizoen

Je kunt kleuren aanpassen aan het seizoen. Veel mensen hebben in het voorjaar behoefte aan licht na de lange winter. Dat kun je laten terugkomen in de kleuren van je meubels. Een nieuwe bank kopen is niet nodig, je kunt de bank in een handomdraai een andere kleur geven. Dat doe je door er een kleurige deken of grand foulard overheen te draperen. Maak het geheel af met een paar mooie kussens in lichte voorjaarskleuren en de metamorfose is compleet. Je kunt kiezen voor natuurlijke stoffen zoals katoen, dat is ademend en heerlijk koel voor het voorjaar. In de winter kies je voor mooie aardetinten en voor alpacawol of lamswol, heerlijk zacht en lekker warm tijdens koude winteravonden.

Raambekleding als blikvanger

Raamdecoratie is heel belangrijk voor de inrichting. Ten eerste is deze van buitenaf zichtbaar. Nu richt je je huis niet in voor de buren, maar je wilt wel dat het er netjes uitziet. Ten tweede is de raambekleding jouw waarborg voor privacy en bescherming tegen te fel zonlicht. Je kunt kiezen uit talloze soorten raambekleding, van lamellen tot rolgordijnen en van inbetweens tot vitrage en gordijnen. Voor een handig en degelijk ophangsysteem kun je terecht bij Rails & Roedes. Hier vind je mooie gordijnrails die op maat gemaakt kan worden. Hieraan hang je snel en gemakkelijk je nieuwe gordijnen op. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, zodat de rails perfect aansluit bij de rest van de inrichting.

Wat hang je aan de muur?

Bij een make over hoort natuurlijk ook iets nieuws aan de muur. Maar veel mensen zijn huiverig om iets op te hangen. Want dat betekent gaten boren en pluggen in de muur. En wat nu als je volgend jaar iets anders wilt dat net een ander formaat heeft? Dan moeten die gaten dichtgemaakt en met een beetje pech de muur opnieuw gesaust. Je kunt dit probleem oplossen met praktische schilderijrails. Die kun je niet alleen voor een schilderij gebruiken, maar ook voor een mooie foto. Je kunt de afbeelding eenvoudig weer verwijderen als je toe bent aan iets nieuws. Nieuwe gaten boren is niet nodig. Zo kun je de foto van de kinderen afwisselen met dat mooie vergezicht van de vakantie in Zwitserland, of de foto van de hond met die van je huwelijksdag. Op die manier kun je heel eenvoudig het aanzicht van je woonkamer wijzigen. Grote ingrepen zijn niet nodig en zo blijven ook de kosten netjes binnen de perken.

Publicatiedatum 03/12/2023