9.2 / 10 1803 reviews 

Zo haal je de lente in huis!

4 min. te lezen

Terug

De wintermaanden liggen weer achter ons, de klok wordt bijna weer verzet en de dagen worden weer langer! De lente is aangebroken en dat brengt meestal ook mooi weer met zich mee. Heb jij ook zo’n zin in de gezellige zomerdagen? En zou je graag de lente in huis halen? Lees dan gauw verder en ontdek hoe je je huis kunt klaarmaken voor dit mooie seizoen!

Bloemen en planten

Bloemen zijn hét kenmerk van de lente – ga maar eens in de lente naar buiten en je ziet overal prachtige bloemen bloeien in verschillende kleuren. Dat ziet er altijd zo vrolijk uit en je humeur knapt er ook gelijk van op bij het zien van al deze vrolijkheid! Daarom is de eerste tip dan ook om wanneer de lente begint, een mooi boeket bloemen in huis te halen – of meerdere boeketten natuurlijk! Zorg voor verschillende zonnige kleurtjes en je zult zien dat je huis er gelijk een stuk zonniger uitziet! En niet onbelangrijk: koop een paar mooie vazen. Op die manier komt een boeket het best tot zijn recht. Want geef zelf toe: een bosje bloemen een vaas die kapot of helemaal verkleurd is, ziet er niet echt mooi uit. Investeer dus in een mooi exemplaar! Het voordeel van een mooie vaas is dat deze in principe ook lange tijd meegaat. Je hoeft dus niet voor elk boeket een nieuw exemplaar te kopen, maar je kunt elk jaar dezelfde vaas gebruiken. Ideaal! Bloemen die echt het lentegevoel geven, zijn onder meer narcissen, tulpen en krokussen.

Een vrolijke wand

Heb jij niet veel bijzonders aan je wanden van je woning hangen? Tijd om hier verandering in aan te brengen! Een wand bepaalt namelijk veel van de sfeer in een huis. Koop eens vrolijke prints, of leuke en positieve teksten die je inlijst en aan je wand bevestigt. Kies daarbij voor frisse kleuren en je zult merken dat je kamer een hele andere uitstraling had dan voorheen. Het voordeel is bovendien dat je hiermee kunt afwisselen – ben je na een tijdje een bepaalde tekst weer zat, dan kun je deze vervangen door een andere tekst die je op je wand kunt hangen. Zo zorg je voor afwisseling, maar ziet je kamer er wel altijd sfeervol uit! Ook is het leuk om vakantiefoto’s aan je wanden te hangen. Op die manier word je herinnerd aan leuke en bijzondere tijden – en haal je die momenten weer naar boven, zodra je naar de foto’s kijkt! Zo heb je eigenlijk altijd een beetje vakantie in je eigen huis. Wie wil dat nou niet!

Hout

Door houten accenten in je huis toe te voegen, haal je ook de lente in huis. Tegenwoordig kun je houten accenten eigenlijk overal wel kopen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan houten dienbladen, houten kandelaars of houten krukjes. Wist je dat het gebruik van hout heel duurzaam is? Ook zijn er veel verschillende houtsoorten, die allemaal weer een eigen uitstraling hebben en dus allemaal iets anders doen met je huis. Een voordeel van hout is dat je het gemakkelijk kunt combineren met andere kleuren en materialen. Daarom zijn houten vloeren steeds populairder geworden in huizen. Een vloerkleed staat bijvoorbeeld heel mooi op een houten vloer. Schaf dus een kleed aan in kleuren waar jij blij van wordt en je zult zien hoe gezellig je huis eruitziet.

Kleding

Je haalt de lente natuurlijk helemaal in huis door je voorjaars- en zomerkleding weer uit de kast te halen! Hang je favoriete kleding-items op je kledingrek en leg je winterkleding weer terug in de kast. Door je kleding op een rek te hangen, is het niet alleen overzichtelijker voor jezelf welke kleding je allemaal in huis hebt, maar het is ook leuk om te zien welke combinaties goed bij elkaar zouden staan. Wanneer je naar zomerkleding kijkt en bedenkt dat het niet lang meer zalen duren voordat je deze kleding daadwerkelijk weer kunt aantrekken, word je gelijk een stuk vrolijker! Fijn wat kleding dus met je humeur kan doen!

Frisse lucht

De lente haal je ook in huis door voor frisse lucht in huis te zorgen. In de winter is het te koud om de ramen in je huis wagenwijd open te zetten, maar in de lente is het mogelijk dit al wel te doen. Zet ’s ochtends de ramen lekker open terwijl de zon naar binnen schijnt en je huis ruikt gelijk fris. Op die manier adem je in je eigen woning gezonde lucht in! Ook kun je verschillende oliën kopen die ruiken naar voorjaarsgeur. Ook kun een paar druppels van deze oliën toevoegen aan je wasgoed, wanneer je je beddengoed of handdoeken gaat wassen. Zo ruik je altijd lekker naar het voorjaar en houd je deze geur vast in je huis! Vergeet natuurlijk niet om zelf ook naar buiten te gaan. Maak een heerlijke voorjaarswandeling in het zonnetje, of pak de fiets. Het is erg gezond om vaak buiten te zijn. Je neemt vitamine D op, maar ook is het goed voor je nachtrust wanneer je overdag veel buiten bent geweest. Neem eens een picknickmand mee en ga lekker buiten lunchen – heerlijk! Geniet van de geluiden die je om je heen hoort, zoals de vogels die fluiten of lammetjes die in de wei staan. Als dat geen lente-gevoel geeft!

Lente-gerechten

In de lente heb je zin in heel ander eten dan in de winter en herfst. Tijdens de donkere maanden heeft ons lichaam vaker zin in wat zwaardere kost, zoals een lekkere winterse stamppot of een stoofpotje. In de lente hebben we vaker zin in wat lichtere gerechten. Maak een lekkere salade, of maak een gerecht met rabarber of asperges: de echte lente-groenten! Als het weer het toelaat, is een barbecue natuurlijk ook altijd fijn. Lekker lang tafelen buiten met het zonnetje dat op je hoofd schijnt – een paar lekkere drankjes erbij en goede gesprekken en de lente-avond kan niet meer stuk! Zorg natuurlijk wel voor mooi servies, want geef toe: een maaltijd smaakt éxtra lekker wanneer je het met mooi servies kunt eten.

Ontspanning

Om in je huis helemaal te ontspannen, is het tijd om weer eens een goed boek uit de kast te pakken en deze gaan lezen. Veel mensen zijn geneigd om een serie te gaan kijken of een film, maar van een boek word je meer ontspannen en kun je jezelf echt even helemaal afzonderen van de buitenwereld. Maak het jezelf gemakkelijk op de bank met een fijn dekentje over je heen, een lekkere kop thee en genieten maar!  

Geniet van de lente!

Publicatiedatum 04/04/2022