9.2 / 10 1808 reviews 

Zo kun je je eigen slaapkamer inrichten!

2 min. te lezen

Terug

Het inrichten van een slaapkamer voor je tienerdochter of -dochters kan een beetje lastig zijn omdat ze volwassen is, ze al dit speelgoed niet meer nodig heeft en ze zich vaak volwassen wil voelen en haar kamer als een volwassen kamer ziet, maar toch moeten er wat schattige details ben er ook. Een tiener meisjes kamer moet verschillende ruimtes hebben die veel functionaliteit hebben. In dit artikel gaan we dan ook langs al deze diverse gebieden om uit te leggen hoe je dit het beste kunt inrichten voor je dochter, maar hoe je dit ook zelf kunt doen als tienermeisje! 

Slaapgedeelte

Markeer de slaapzone op de een of andere manier, plaats het bed bijvoorbeeld op een houten podium om het te scheiden van de rest van de kamer, of kies een hemelbed of een bed met meerdere gordijnen om de privacy te behouden en het meer ontspannend te maken, vooral als het een gedeelde kamer is. Voeg opbergkasten toe aan de zijkanten van het bed of ga voor gordijnen om dit deel van de kamer af te scheiden. Een ander cool idee is om het bed bij het raam te plaatsen en zo een heerlijke slaaphoek te creëren. Zorg dan wel voor goede gordijnen. Voeg natuurlijk ook allerlei dingen toe als decoratie aan het slaapgedeelte, wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie staande lamp

Studiegebied

Een studieruimte is een andere belangrijke ruimte voor elke kinder- of tienerkamer, aangezien je goed moeten studeren, dus organiseer deze ruimte op een inspirerende manier. Maak het meisjesachtig: ga voor een schattig bureau, gewaagde foto's, maak een fotowand, voeg een bonten kleedje toe aan de stoel en enkele kleine glamouraccessoires die ze leuk zal vinden. Vergeet niet dat opbergen belangrijk is: kies bureaus met lades, hang open planken en plaats kasten als de ruimte het toelaat. Als de kamer klein is, ga dan voor een aan de muur gemonteerd bureau met lades en een ophangbord of een prikbord om het probleem van ruimtegebrek op te lossen. Ook hierbij is een staande lamp weer noodzakelijk, bijvoorbeeld als je ’s avonds gaat studeren. 

Make-uphoekje

Alle meisjes gebruiken make-up en je hebt zeker wat ruimte nodig om al haar make-up, nagellak en andere spullen op te bergen en daar allemaal aan te brengen. Laat haar een ster voelen die een gewoon bureau in een ijdelheid verandert en licht aan de spiegel toevoegt. Hierbij kun je kiezen voor een lamp met een bewegingssensor, wat op dezelfde manier werkt als buitenlampen met sensor. Als een make-uphoekje geen kast met lades heeft, moet je wat planken ophangen of ergens rond dit gebied bevestigen. Er zijn opvouwbare en aan de muur gemonteerde oplossingen voor kleine kamers, maar je kunt er ook gemakkelijk zelf een maken. Hier kan dan al het make-up en dergelijke producten op bewaard worden. 

Kledingkast

Kleren is een andere passie van tienermeisjes, laat je dochter ze en haar schoenen zo goed mogelijk opbergen. Als je genoeg ruimte hebt, kun je een aparte kleine inloopkast maken als onderdeel van de kamer. Zo niet, dan zijn er heel wat oplossingen: inbouwkasten, kasten onder het bed, uitschuifkasten en ga zo maar door. Maak planken waarop je je schoenen kunt tonen en een kast voor lingerie. Hier hangt bijna alles af van de ruimte die je ter beschikking hebt, dus houd er rekening mee en de wensen van jezelf. Ook als ouder moet je dit beslist doen, want je dochter is immers degene die daadwerkelijk gebruik gaat maken van de kledingkast. Het moet dus voldoen aan al haar wensen, al zul je zelf natuurlijk ook wel wat inspraak hebben. 

Publicatiedatum 06/09/2021