9.2 / 10 1824 reviews 

Zo maak je de beste indruk met je voordeur

3 min. te lezen

Terug

Je voordeur is een belangrijke factor als je je huis wilt verkopen of verhuren, want de voordeur is het visitekaartje van je huis. Zorg dus dat je een goede indruk maakt. Check onderstaande tips om je voordeur net dat beetje extra te geven. 

Geef je voordeur een nieuw likje verf

Met een nieuw likje verf geef je de voordeur eenvoudig een frisse uitstraling. Een slimme zet als je een woning wilt verkopen of verhuren. Voor het verven van je voordeur kun je het beste alkydverf gebruiken. Deze verf op terpentinebasis is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Gebruik niet de acrylverf waarmee je in huis dingen schildert. Acrylverf is binnenverf. Het is niet zo goed bestand tegen het vocht en de temperatuurwisselingen van buiten en zal op een voordeur daarom eerder gaan scheuren of bladderen.

Een goede voorbereiding is het halve werk bij het verven van je deur:

  • Haal al het deurbeslag van de deur. 
  • Maak de deur goed schoon met lauwwarm water met een scheutje ammonia. 
  • Schuur de deur, zodat de oude verflaag ruwer wordt en de nieuwe verflaag beter zal hechten.
  • Werk oneffenheden en diepe krassen weg met 2-componenten plamuur.
  • Plak eventuele ramen in de deur af met schilderstape.

Vervang versleten deurbeslag

Om de voordeur er beter uit te laten zien, is het vervangen van het deurbeslag een optie. Onder deurbeslag valt alles wat je op deur of deurpost monteert. Denk aan de voordeurknop, brievenbus, deurbel, deurklopper en het huisnummer. Met een nieuwe brievenbus en bijpassende deurknop geef je je voordeur eenvoudig een mooie uitstraling. Dus kijk nog eens kritisch naar je voordeur om te zien of bepaalde dingen aan vervanging toe zijn. 

Kies het juiste materiaal voor deurbeslag

Let bij de aanschaf van nieuw deurbeslag op het materiaal. Ieder materiaal heeft zo zijn voordelen en eigen uitstraling: 

  • Rvs is stevig, krasvast en onderhoudsarm, ideaal voor een moderne uitstraling 
  • Messing is stevig, krasvast en onderhoudsarm, ideaal voor een chique, oud-klassieke uitstraling
  • Aluminium is stevig, in verschillende kleuren te krijgen en onderhoudsarm, ideaal voor een strakke en stijlvolle uitstraling. 
  • Brons is een stevig materiaal met een prachtige, chique uitstraling.

Plaats een luifel boven de voordeur

Een deurluifel is een ideale bescherming tegen regen, sneeuw of hagel wanneer je voor de deur staat. En zo’n luifel boven de voordeur ziet er ook nog eens stijlvol uit. Je kunt kiezen tussen gebogen luifels of vlakke luifels, in uiteenlopende materialen, afmetingen en prijzen. De prijs voor een deurluifel ligt tussen de € 350 en € 2000, afhankelijk van het materiaal en de afmeting. Zo betaal je voor een kunststof luifel meestal minder dan voor een glazen deurluifel van hetzelfde formaat.  

Veilige afmetingen voor je deurluifel

Zorg dat je deurluifel maximaal 100 cm diep en 200 cm breed is om problemen te voorkomen. Een te diepe deurluifel kan eerder gaan doorhangen en breken. Een grote luifel ziet er mooi uit, maar je moet wel rekening houden met de risico’s.  

Beveilig je voordeur tegen inbraak

Potentiële kopers of huurders zullen het zeker waarderen als je voordeur goed beveiligd is tegen inbraak. Een veilige voordeur heeft minimaal een driepuntssluiting. Een driepuntssluiting betekent dat je voordeur in het midden een insteekslot heeft en twee haaksloten aan de bovenkant. Zodra je de de sleutel omdraait gaan alle sloten tegelijk open. Je hoeft deze sloten niet één voor één te openen. Naast een driepuntssluiting kun je ook kiezen voor meerdere sluitpunten.

Wat kost een driepuntssluiting?

De aanschafprijs voor een driepuntsluiting begint vanaf ongeveer € 100, afhankelijk van het model. Wil je een driepuntsluiting laten monteren, dan betaal je rond de € 300, afhankelijk van de slotenmaker die je kiest. 

De voordeur is het visitekaartje van je huis. Een belangrijke factor bij het kopen of verhuren van je huis! Zorg dus dat je een goede indruk maakt met je voordeur. Een nieuw likje verf, ander deurbeslag of het plaatsen van een deurluifel doet wonderen en is vrij eenvoudig. Vergeet ook niet om je voordeur met een degelijk slot te beveiligen tegen inbraak: potentiële huurders of verkopers zullen dit zeker waarderen.   

Publicatiedatum 08/12/2022