9.2 / 10 1836 reviews 

Zo maak je de slaapkamer tot een droom

2 min. te lezen

Terug

De slaapkamer is de plek waar je ontspant en bijkomt. Het interieur van de slaapkamer moet dan ook anders zijn dan bijvoorbeeld de woon- of eetkamer: in plaats van een gezellige plek om mensen te ontvangen, moet de slaapkamer een rustgevende plek zijn waar je helemaal jezelf bent. Met deze tips creëer je een harmonieuze, fijne slaapkamer om lekker in weg te dromen. 

Kleuren die balans geven

Bij het kiezen van een kleur voor in de slaapkamer moet je vooral aan harmonie en rust denken. Het is in de slaapkamer waar je de dag begint en eindigt, dus de kleur en sfeer van de slaapkamer zijn belangrijk. Voor muurverf is het het beste om te kiezen voor een gedempte kleur. Als het om meubels in de slaapkamer gaat is het een goede tip om dezelfde kleur of tint te kiezen als de muren, zodat er een uniformiteit ontstaat. Echter, omdat het bed het middelpunt van de slaapkamer is, is het belangrijk dat je voor het uitzoeken van het beddengoed bij Hipdekbedovertrek vooral nadenkt over de stijl die bij je past. Dit kan neutraal zijn, maar ook juist kleurrijk. Ook kun je een gezellige plaid in een andere tint toevoegen, die past bij de kleuren van het seizoen. 

Meubels en verlichting 

Omdat het bed de blikvanger van de slaapkamer is, is het goed als de rest van het meubilair een bescheiden plaats inneemt. Een ladekast kan daarom een goed alternatief zijn voor een kledingkast. Het geeft een gevoel van ruimte, en je kunt het blad versieren met prachtige bloemen of interieurdetails zoals een mooi stilleven. Voor de kledingstukken die je moet ophangen zijn er verschillende stijlvolle kledingroedes, of je kunt er zelf één maken en aan het plafond hangen. Een gezellig vloerkleed is een must. Het staat niet alleen mooi, het voelt ook comfortabel aan je voeten als je 's ochtends uit bed stapt. Voel je vrij om meerdere lichtbronnen in de kamer te gebruiken, en jezelf te trakteren op kaarsen. Een mooie grote lamp boven het bed hebt, zorg er dan voor dat de lichtbron dimbaar is, zodat er 's ochtends en 's avonds een gezellige sfeer ontstaat.

Persoonlijke details 

Bepaalde details geven veel karakter aan de slaapkamer. Het hoeft geen complete collectie of een heleboel spullen te zijn, maar persoonlijke dingen waar je elke keer als je de slaapkamer binnenstapt, een glimlach van krijgt. Bijvoorbeeld foto's die iets voor je betekenen, en die goede herinneringen oproepen. Bedenk ook wat de natuur kan bereiken op het gebied van interieurontwerp! Voel je vrij om tijdens elk seizoen iets uit de natuur in de slaapkamer te brengen. Een paar takjes hazelaar in een mooie vaas, zomerrozen op de ladekast, de schelpen die je tijdens de vakantie hebt gevonden in een cilindervormige vaas of bladeren met herfstgouden kleuren omlijst in een paar schilderijen boven de ladekast. Het zijn kleine details, die elke dag positieve energie geven.

 

Publicatiedatum 11/06/2024