9.2 / 10 1816 reviews 

Zo maak je je woonkamer een stuk gezelliger

2 min. te lezen

Terug

De grauwe dagen blijven nog wel een paar weken aanhouden, maar gelukkig zijn we ervan verzekerd dat de lente vanzelf weer aanbreekt. Misschien begint het punt te komen dat je de grijze dagen zat begint te worden en voel je al een lichtelijke drang om je huis eens aan te pakken. Je kunt goed beginnen met de woonkamer die je een stuk gezelliger maakt door verschillende veranderingen door te voeren. We geven je graag wat tips, zodat je weer helemaal op je plek zit in je eigen woonkamer.

Installeer een haard

Aangezien de winterkou nog best eventjes aanhoudt, kun je nog prima investeren in een gashaard. Gashaarden geven je woning direct een knusse en gezellige sfeer en daarnaast is het ook nog eens lekker warm. Gashaarden zijn in ontzettend veel stijlen te vinden. Denk hierbij van zeer moderne en strakke haarden tot aan traditionele varianten. Je kunt verschillende types gashaarden kopen, dus er is er altijd wel eentje die goed bij jou inrichting past. Het is belangrijk om goed naar het formaat te kijken, zodat de haard niet te veel overheerst. 

Haal wat planten in huis

Planten doen eigenlijk iedereen wel goed, ook als je geen groene vingers hebt. Ga naar het tuincentrum en bekijk planten van verschillende formaten. Haal deze inclusief een decoratieve plantenpot in huis en geef ze een plekje waar ze veel aandacht krijgen. Je kunt ontzettend veel planten vinden met diepgroene en grote bladeren, maar ook planten die er kunstzinnig uitzien. Kies vooral de planten die je direct blij maken en waarbij je niet kunt stoppen met kijken ernaar. Zo fleurt je woonkamer letterlijk op en oogt de boel een stuk levendiger en gezelliger.

Scoor wat nieuwe decoraties

Hoewel de ene persoon woonwinkels verschrikkelijk vindt, is de ander een megafan. Als jij tot de laatste categorie behoort, kun je jezelf trakteren op een middag woonwinkels bezoeken. Zo doe je direct wat nieuwe inspiratie op wat betreft de nieuwste trends, maar kun je ook nieuwe decoraties scoren. Kies vooral items die goed bij je interieur passen of – als je van plan bent de boel om te gooien – decoraties die jouw nieuwe interieur direct leven inblazen. Zo voelt jouw huis direct weer wat meer aangekleed en gezelliger, zonder dat je hier al te veel voor hoeft te veranderen.

Publicatiedatum 01/02/2022