9.2 / 10 1825 reviews 

Zo zorg je voor een razendsnelle internetverbinding in huis

2 min. te lezen

Terug

Razendsnel die ene game binnenhalen op je Playstation of videobellen met collega’s: het vergt veel van je bandbreedte. Een goede internetsnelheid is een must als de hele familie tegelijkertijd online wil zijn. Ook al heb je een hoge internetsnelheid afgesloten, toch kan je verbinding soms tegenvallen. Hoe zorg je er nou voor dat je echt alles uit je internet snelheid haalt?

Hou je huidige abonnement onder de loep

De eerste tip: kijk even goed naar je huidige abonnement. Hoe lang is het geleden dat je deze hebt afgesloten? En biedt dit nog wel wat jij nodig hebt? Wanneer je een groot huishouden hebt, veel gamet en/of videobelt en dat met z’n allen tegelijk, is glasvezel bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Kijk eens of dit voor jou mogelijk is, en vergelijk glasvezel providers met elkaar. 

Schuif met de router

Dit kost weinig tijd, maar kan veel verbetering opleveren in je internetsignaal. Door je router op een andere plek neer te zetten, komt het wifi-signaal soms net wat verder.

Handig is om je router niet te veel te verbergen, en hem op heuphoogte neer te zetten. Het anders richten van de antennes wil ook nog wel eens helpen. 

Sluit zoveel mogelijk apparaten bedraad aan

Wil je zo min mogelijk snelheidsverlies? Dan is dit de tip! 

Door apparaten met een utp-kabel aan te sluiten op de router, haal je echt alles uit je internetsnelheid. Wifi is natuurlijk heel handig, maar doordat het signaal draadloos is, is het beïnvloedbaar voor signalen van buitenaf. Andere apparaten die draadloos werken, kunnen je wifi-signaal verstoren. 

Schaf (goede) wifi-verbeteraars aan

Haal je op sommige plekken in huis nog steeds niet de snelheid waar je wel voor betaalt? Dan kan het handig zijn om op zoek te gaan naar internet versterkers. Maar let op: hier zijn er veel van. Kies bij voorkeur één die je met een internetkabel kunt verbinden aan de router. Want ja, dit is toch de beste manier om zo min mogelijk snelheid te verliezen.

Heb je na al deze tips nog steeds slecht internet? Dan kan het ook zijn dat je een hogere snelheid nodig hebt. Het kan geen kwaad om internet abonnementen te vergelijken

Publicatiedatum 04/08/2023