9.2 / 10 1836 reviews 
Woning kopen en verhuren?
Veilig en vertrouwd investeren in vastgoed

Aankoop beleggingspand

Huis kopen en verhuren

U wilt een pand kopen om te gaan verhuren? Een goede investering wanneer dit op de juiste manier gebeurd. Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze zodat het u een goed rendement oplevert.

123Wonen is dé nummer 1 verhuurmakelaar in Nederland met jarenlange ervaring in de woningmarkt. Met deze ervaring adviseren en ondersteunen wij ook beleggers die willen investeren in panden voor de verhuur: van de aankoop van een object tot het zorg dragen van de verhuur en het financieel vastgoedbeheer.  

Investeren in vastgoed

Wat maakt een object interessant om in te beleggen?

  • Goede verhuurbaarheid, huurstroom en huurprijs;
  • Weinig tot geen bijkomende kosten zoals servicekosten, onroerendezaakbelasting en/of een erfpachtcanon;
  • Het object is goed onderhouden;
  • Het object is courant d.w.z. goede locatie, voldoende leefruimte, goed onderhouden en netjes, en goede prijs-/ kwaliteitverhouding;
  • Het is goed technisch te beheren;
  • De aankoopprijs is interessant;
  • Waardebehoud o.a. door goed onderhoud.

Heeft u een pand gevonden? Plan een afspraak met uw lokale 123Wonen makelaar, die de woning op o.a. deze punten controleert voor een goed rendement.

Gratis afspraak inplannen

Vrijblijvende afspraak inplannen

Werkwijze 123Wonen

A tot Z bemiddeling: advies, ondersteuning & beheer

Heeft u een geschikt pand gevonden dat u wilt kopen om te verhuren? Dan gaan wij voor u aan de slag!

Rendement check

Voor de aankoop van de woning bezoeken wij deze samen met u, nemen de woning op, adviseren over de huurprijs en het rendement.

Onderhandeling 

Is de woning geschikt dan verzorgen wij de onderhandeling en ondertekening voor de koopovereenkomst. Wij zijn ook aanwezig bij de eindinspectie en overdracht.

Verhuurtraject

Om leegstand te voorkomen starten wij zsm het verhuurtraject. Wij zorgen voor een passende huurder op basis van zoekprofiel, woonverleden en inkomen (screenings via Experian en EDR).

Vastgoedbeheer

Hiermee is de huurstroom altijd veilig en gewaarborgd. Er wordt actie ondernomen bij betalingsproblemen, vragen van de huurder of het signaleren van een einddatum.

Beleggingshypotheek

Een beleggingsobject is niet te financieren met een reguliere woninghypotheek voor consumenten, dit omdat u daarbij van de bank in principe geen toestemming heeft om langdurig te mogen verhuren. De aankoop van een beleggingsobject is te financieren met een hypotheek speciaal voor beleggingsobjecten. Dat is in feite een zakelijke hypotheek waar zowel particulieren als bedrijven voor in aanmerking kunnen komen.

Meer informatie over een beleggingshypotheek? Wij staan in contact met verschillende hypotheekadviseurs die hierin gespecialiseerd zijn en u hierbij kunnen ondersteunen.

Huis kopen en verhuren rendabel?

Twee veel voorkomende rendement typen

Rendement op basis van (maandelijkse) cashflow

Dit is een vrij heldere methode; de inkomsten dienen hoger te zijn dan de uitgaven. Onder inkomsten wordt de huur verstaan en onder uitgaven wordt onderhoud, aflossing en rente verstaan. Op het moment dat de huur die binnenkomt hoger is dan de uitgaven die er zijn, dan is dit een cashflow die gebruikt kan worden voor diverse doeleinden waaronder het investeren in andere panden.

 

 

Rendement door waardestijging

Op het moment dat een woning wordt gekocht met een financiering dan is er een maandelijkse aflossing. Hiermee wordt de hypotheek lager en bij verkoop ontstaat er een grotere overwaarde. Op het moment dat er geen aflossing is of wanneer er niet gefinancierd wordt, dan kan door de ontwikkelingen op de woningmarkt een woning meer waard worden. Daardoor komt er meer kapitaal vrij. Let op: Een woning kan ook minder waard worden. Vraag u dan ook af of de belegging een lange termijn of korte termijn belegging is.

Uw mogelijkheden bespreken? 

Vrijblijvende afspraak inplannen