9.2 / 10 1825 reviews 

Onderhoud: Wie betaalt wat?

Is uw woning toe aan onderhoud? Is het dak lek? Heeft het huis een likje verf nodig? Of moet uw cv-ketel worden bijgevuld? Lees in onze onderhoudswijzer wie wat doet bij onderhoud.

De verdeling van de onderhoudswerkzaamheden tussen de huurder en de verhuurder is in Nederland wettelijk geregeld. Het uitgangspunt is dat al het groot onderhoud voor rekening van de verhuurder is en al het klein onderhoud voor rekening van de huurder is. Groot onderhoud omvat zaken als het repareren van daken, het vervangen van de keuken of het buitenschilderwerk. Klein onderhoud is bijvoorbeeld het bijvullen van de cv-ketel, het vervangen van een kraanleertje of het schoonmaken van dakgoten. Als huurder moet u zorgen dat de woning in nette staat blijft door het regelmatig uitvoeren van klein onderhoud en kleine herstellingen. Wanneer uw via ons gehuurde woning reparaties of groot onderhoud nodig heeft, moet u deze melden bij ons (storingmelden formulier). Doe dit altijd zo snel mogelijk. Dan zorgen wij dat uw woning weer zo snel mogelijk in goede staat verkeert.

In onze folder ‘Onderhoudswijzer’ (pdf) staat precies vermeld, en ook nog eens op alfabetische volgorde, wie wat doet bij onderhoud, reparatie, herstel of vervanging van zaken in en rondom uw woning. Handig! De folder is er in het Nederlands en in het Engels.

 

 

House maintenance

Does your house need maintenance? Download the brochure 'Maintenance guide' and read who is doing what regarding maintenance. The English version is available from page 12.

Onderhoudswijzer