9.2 / 10 1779 reviews 

76 woningen op voormalige terrein Leen Bakker in Dordrecht

1 min. te lezen

Terug

Begin 2022 hoopt de BVR Groep te starten met de bouw van 76 appartementen en eengezinswoningen rondom een groene binnentuin op het voormalige terrein van Leen Bakker in Dordrecht. 

Het complex bestaat uit een appartementengebouw met in totaal 65 appartementen. Dat loopt trapsgewijs op van vijf naar negen verdiepingen. Het hoogste deel staat aan de Burgemeester de Raadtsingel en wordt 31 meter hoog. Dat grenst aan de naastgelegen kantoren, die net zo hoog zijn. Op de begane grond van de appartementen komt voor 250 vierkante meter aan winkel- en kantoorruimte. Aan de kant van de Singel en de Spuiweg bouwt BVR elf eengezinswoningen van vier verdiepingen. Het wooncomplex houdt volgens de ontwikkelaar voldoende afstand tot die woningen.

Nadat Leen Bakker in 2019 verhuisde naar de Woonboulevard, verkocht de eigenaar het terrein en de verpauperde opstallen aan een groep investeerders onder de naam Thuredrecht Residence. Dat wordt overigens niet de naam van de woonhof. Die houdt ontwikkelaar BVR Groep nog even geheim.

De gemeente is bereid het bestemmingsplan aan te passen om woningbouw mogelijk te maken. Het college wil de komende jaren 4000 woningen bijbouwen in de stad en zeker in de 19e-eeuwse schil rond het centrum zijn veel mogelijkheden om lege kantoren en winkels te slopen of te verbouwen tot woningen. De eerste schetsen voor het Leen Bakker-terrein zien er volgens de afdeling stedenbouw veelbelovend uit.

Het plan is 4 juni voor het eerst gepresenteerd aan de omwonenden. Dat gebeurde vanwege de corona maatregelen in kleine groepjes en met een online presentatie. 

Bron: AD

Publicatiedatum 27/08/2020