9.2 / 10 1816 reviews 

Beleggen in huurwoningen: 3 tips

1 min. te lezen

Terug

Wilt u als particuliere belegger een woning aankopen? Dan wilt u natuurlijk de juiste aankoop doen voor een zo goed mogelijke belegging. In dit artikel leest u een drietal tips om ervoor te zorgen dat u uw vastgoed aankoop goed kunt beoordelen. 

Tip nummer 1: Controleer de stukken van de Vereniging van Eigenaren

Het is belangrijk om zo snel mogelijk de stukken van de VvE op te vragen wanneer u een appartement koopt. U kunt zo controleren of deze gezond is en of er mogelijk nog groot onderhoud uitgevoerd moet worden. Dit is van belang in de berekening van uw rendement. Check ook of de VvE bijdrage door alle leden betaald wordt en hoeveel geld er in het reservefonds zit. Haalt de VvE het om de jaarlijkse verplichte 0,5 % van de herbouwwaarde te sparen? Allemaal informatie uit de financïele stukken die erg waardevol voor u kan zijn. Lees daarnaast ook zeker de recente notulen en het huishoudelijke reglement door om te zien of er eventuele voorwaarden zijn. 

Tip nummer 2: Keur van tevoren de aanwezige apparatuur

Ga na wat voor apparatuur er in de woning aanwezig is: een CV ketel of een geiser of boiler? Wat is het bouwjaar en wanneer was het laatste onderhoud? Het vooraf opvragen van dergelijke informatie kan u veel onvoorziene kosten besparen. 

Tip nummer 3: Ga na of er leasecontracten aanwezig zijn

Vaak komt het voor dat de CV ketel of de geiser in een woning geleased worden door de eigenaar. Dan staat u voor de keuze of u dit leasecontract over wilt nemen of niet. Zo niet, dan bent u verantwoordelijk als belegger voor nieuwe apparatuur. Wilt u het contract wel overnemen? Regel dan dat uw klantnummer bekend is bij uw huurder(s) en uw vastgoedbelegger voor het geval van storingen. 

Bron: Vastgoedjournaal

Publicatiedatum 29/05/2019