9.2 / 10 1836 reviews 

Grote verschillen in huurprijzen tussen Brabantse steden

minder dan 1 min..

Terug

Grote verschillen in huurprijzen tussen Brabantse steden.

Hoewel de huurprijzen niet heel hard stijgen, zien we wel grote verschillen tussen de Brabantse steden Eindhoven, Breda en Tilburg. Cijfers van woningplatform Pararius laten zien dat de huurprijzen in heel Brabant met 5,6 procent zijn gestegen. In Breda met 7,9 procent, in Tilburg met 7,5 procent en in Eindhoven ‘maar’ met 0,7 procent. 

Landelijk gezien bleven de prijsstijgingen in de vrije huursector in heel 2019 onder de 5 procent. Tijdens het hoogtepunt in 2017 stegen de huurprijzen gemiddeld wel 10 procent per kwartaal. Aan deze enorme toenames is nu een einde gekomen.

De conclusie van Pararius is dat de huidige prijsstijgingen niet buitensporig hoog zijn. De vrije huursector groeit minder hard in vergelijking met de koopmarkt. De prijzen van koopwoningen in Nederland stegen het laatste kwartaal van 2019 met 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee zijn de problemen in de vrije huursector nog niet opgelost. De vraag naar woningen wordt niet minder en het aanbod neemt niet snel genoeg toe.

 

Bron: ED.nl 

Publicatiedatum 23/06/2020