9.2 / 10 1806 reviews 

Huizenprijzen niet meer zo gestegen sinds 1977

minder dan 1 min..

Terug

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de huizenprijzen niet meer zo zien stijgen sinds 1977. In meer dan veertig jaar tijd is het niet zo snel gegaan als de afgelopen periode. Koopwoningen worden nu verkocht voor 20,4 procent meer dan vorig jaar. Sinds 2013 is het meer dan 85 procent. Toen had de woningmarkt zijn dieptepunt bereikt vanwege de economische crisis.

 

Als we terug gaan kijken naar de woningmarkt in eerdere jaren is het sinds de jaren zeventig gestegen. De overheid was toen druk bezig om het kopen van woningen te stimuleren. In de jaren erna ging het slechter met de economie. Het gevolg hiervan waren lagere prijzen. Sinds de jaren negentig waren spaar-en beleggingshypotheken in sterke opkomst.

 

De grote prijsstijgingen hebben te maken met een aantal factoren waaronder de lage rente op een hypotheek en het geslonken aanbod. Huizenzoekers bieden behoorlijk over en dit drijft de prijzen op. Het CBS houdt er rekening mee dat de huizenprijzen wellicht nog harder kunnen stijgen volgende periode. 

 

Bron: RTL Nieuws

24 januari 2022

Publicatiedatum 08/02/2022