9.2 / 10 1825 reviews 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in samenwerking met Deventer werktalent

2 min. te lezen

Terug

Jelle Kloosterboer uit Bathmen is sinds februari werkzaam bij 123Wonen in Almelo als beheerder van websites. Op zich niet iets heel bijzonders, tenzij je je realiseert dat Jelle zich door zijn beperking moet laten rijden naar Almelo. Geen makkelijke opgave, maar door de intensieve samenwerking van Deventer Werktalent en 123Wonen is het gelukt.

Twee dagen in de week gaat Jelle richting Twente en één dag werkt hij thuis. Marc van Zanten van Deventer Werktalent geeft aan dat de startbaansubsidie als reiskostenvergoeding is ingezet door de werkgever om een privéchauffeur in te zetten. “Dat is echt uniek. Het sociale aspect van 123Wonen verdient echt een podium. En ook Jelle zelf, want hij is heel proactief geweest.” Deventer Werktalent heeft net als 123Wonen alles op alles gezet om voor Jelle een passende baan te vinden. Coaching, het regelen van kennismakingsgesprekken en netwerkgesprekken, intensieve begeleiding en het aanscherpen van zijn CV. Het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ook zijn steun van het thuisfront was hierin heel belangrijk.

Iedereen verdient een kans

Jelle vertelt: “Ik heb een hersentumor die drukt op bepaalde zenuwen. Mijn linkerbeen functioneert hierdoor niet goed en ook heb ik moeite met mijn spraak. Daarom is het zo fijn dat ik word gereden.” Norbert Wegter, directeur van 123Wonen, vindt het een normale zaak. “Iedereen verdient een kans.” Hij ziet de samenwerking met Deventer Werktalent als een soort synergie. Werkmakelaar Talita Boevenbrink vult Norbert aan: “Als de samenwerking goed is dan gaan drie partijen hard lopen en behaal je het gewenste resultaat.”

Flexibele aanpak

Jelle helpt met het beheren en ontwikkelen van de zo’n honderd websites voor de 26 vestigingen van 123Wonen in heel Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Almelo breidt het bedrijf steeds verder uit. “We zijn een landelijke werkende verhuurmakelaar en daarnaast zijn we een label gestart voor verkoopmakelaardij  iQ makelaar, hier is Jelle ook voor werkzaam. Ons bedrijf typeert zich door de persoonlijke, creatieve en flexibele aanpak. Jelle past hier uitstekend in. Hij heeft de juiste werkinstelling en humor”, aldus Norbert.

Kijken buiten beperking om

Jelle krijgt van het management de ruimte om zelf websites vorm te geven. “Je staat eigenlijk nooit stil hier. Ik heb echt mijn draai gevonden.” Norbert geeft aan dat Jelle een cursus WordPress heeft gevolgd en nu bezig is om zijn pijlen te richten op zoekmachineoptimalisatie. Marc: “Jelle heeft een MBO-4 niveau. Daar zit veel arbeidspotentieel in. Je moet even kijken buiten de beperking om en dat heeft 123Wonen gelukkig gedaan.”

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 5 juli 2017.

Op de foto staan vlnr: Marc van Zanten, Thomas Voskamp, Talita Boevenbrink, Jelle Kloosterboer, Norbert Wegter en Thijs Geerdink.

Publicatiedatum 10/07/2017