9.2 / 10 1779 reviews 

Moederbedrijf Google koopt nieuwe grond in Noord-Holland

minder dan 1 min..

Terug

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, heeft nieuw grondgebied gekocht in Noord-Holland, met een grootte van 70 hectare. De grond is bedoeld voor de bouw van een datacenter, maar dit is nog niet definitief. In de Eemshaven in Groningen bezit Google momenteel ook een datacenter, waar onlangs nog 500 miljoen euro in is geïnvesteerd.

Profijt voor de regio
Het nieuwe gebouw van Google zal vlak bij de snelweg A7 komen te liggen. Hier staat ook al een datacenter van het Amerikaanse bedrijf Microsoft. Als er een tweede datacenter bijkomt betekent dit een grote impuls voor de economie in de regio; veel ondernemers zullen profijt hebben van de bouw. Een datacenter van het Tech bedrijf Alphabet zal naar verwachting duizend arbeidsplaatsen opleveren tijdens de bouw, en daarnaast nog enkele honderden wanneer het gebouw in gebruik wordt genomen.

Uitbreiding
In heel Europa breidt Alphabet zijn datacenteractiviteiten uit. Naast Nederland heeft het bedrijf ook grond aangekocht in Denemarken, Zweden en Luxemburg. Ook in België werd geïnvesteerd in uitbreiding. De reden voor de groei van het aantal datacenters is de oplopende vraag naar diensten van Google, Youtube en Gmail.

14 juni 2018
Bron: Financieel Dagblad

Publicatiedatum 15/06/2018