9.2 / 10 1836 reviews 

Nieuwe ID scanner voorkomt identiteitsfraude

minder dan 1 min..

Terug

123Wonen heeft de nieuwe Keesing ID AuthentiScan in gebruik genomen. Deze nieuwe ID scanner biedt de oplossing voor de controle van ID documenten en stelt gebruikers in staat identiteitscontroles uit te voeren op expert niveau. 123Wonen kan dankzij het gebruik van deze geautomatiseerde techniek nog meer service en hoge kwaliteit dienstverlening bieden aan haar klanten.

Vooral voor buitenlandse paspoorten is het belangrijk dat er controle uitgevoerd wordt. De AuthentiScan leest automatisch de gegevens in het ID document en slaat deze op in een beveiligde database. De afbeelding in het document wordt opgeslagen met ultraviolet en infrarood licht; daarnaast wordt de RFID afgelezen. Deze gegevens kunnen vergeleken worden met die in het ID document zodat fraude niet onopgemerkt blijft.

De ID scanner is ook in staat om een check uit te voeren waarmee gecontroleerd wordt of het ID document als gestolen en/of vermist staat geregistreerd. Het systeem maakt gebruik van een referentie database waarmee het paspoort vergeleken wordt met andere ID documenten uit het betreffende land. Zo kan er waterdicht verhuurd worden en weet 123Wonen zeker dat er geen identiteitsfraude plaatsvindt.  

Publicatiedatum 23/03/2018