9.2 / 10 1825 reviews 

Ruim een miljoen euro aan boetes voor ontbreken Energielabel

minder dan 1 min..

Terug

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) deelde 1,1 miljoen euro aan boetes uit aan huiseigenaren. De eigenaren hebben bij de verkoop van hun huis geen energielabel aangevraagd. Dit vermeldt de Inspectie die deze boetes oplegt tegen BNR.

“We hebben ruim 59.000 mensen een waarschuwing gestuurd”, aldus de woordvoerder van ILT in de uitzending van BNR. “Daarop heeft een groot deel het energielabel alsnog in orde gemaakt. Uiteindelijk hebben we 2660 boetes opgelegd van 405 euro.”
Vereniging Eigen Huis zegt tegen BNR geen idee te hebben waarom deze groep een boete van ruim 400 euro incasseert terwijl het aanvragen van zo’n energielabel tamelijk snel en eenvoudig is.

Sinds 2008
Het is voor eigenaren van de woningen verplicht bij verkoop of verhuur van hun woning sinds 1 januari 2008 een energielabel te laten registreren op Energielabelvoorwoningen.nl. Het energielabel geeft de nieuwe koper of huurder inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het label is bedoeld om het uitvoeren van energiebesparende maatregelen te stimuleren.

De ILT houdt namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties sinds 1 januari 2015 toezicht op de regelgeving over energielabels voor woningen.

Bron: BNR

Publicatiedatum 03/10/2018