9.2 / 10 1803 reviews 

Uw nieuwe huurwoning inrichten? Wij denken met je mee

3 min. te lezen

Terug

Een nieuw begin, een schone lei: weinig dingen zijn zo leuk als een geheel eigen en nieuwe woning krijgen en helemaal naar eigen smaak in te richten. Toch kom je hiermee ook voor een aantal flinke uitdagingen te staan. Zeker als het de eerste keer is, zul je verrast staan hoe lastig het kan zijn om je ideale woning in te richten. Geen zorgen. Wij denken graag met je mee. Om het mooiste uit je woning te halen en een passende inrichting voor de ruimte te kiezen geven wij een aantal handige basistips die je kunt gebruiken om de inrichting van je woonruimte te bepalen. Ook kun je gerust contact opnemen met 123Wonen

Optimaal gebruik maken van de ruimte

De verleiding om een groot meubelstuk te kopen is vaak moeilijk te weerstaan. Probeer echter goed te visualiseren of het meubelstuk wat je in gedachte hebt ook daadwerkelijk past in de betreffende ruimte. Banken zijn hier een goed voorbeeld van. Een brede, diepe driezits hoekbank is leuk om te hebben maar neemt veel ruimte in. Vraag je dus goed of het echt nodig is en of het leuk zou staan. Een te grote bank maakt de ruimte namelijk al snel kleiner. Dit geldt voor ander meubilair net zo. Probeer het dus visueel te maken en maak een zorgvuldige afstemming voordat je een impulsaankoop doet. Heb je moeite met visualiseren? Laat je dan helpen door iemand  van 123Wonen die hier verstand van heeft. 

Optisch bedrog

Is de kamer groot of het plafond hoog? Vaak is de uitdaging dan dat de ruimte al snel wat kil aanvoelt. Een slimme truc om een kamer warmer aan te laten voelen is door meer gebruik te maken van donkere kleuren. Dit zorgt er namelijk voor dat de muren of het plafond wat minder ver weg lijken. Is de kamer juist klein? Dan geldt andersom precies hetzelfde. Is de kamer klein? Maak in dat geval juist gebruik van lichte kleuren om het vertrek groter te doen laten ogen. Hoe meer wit je gebruikt, hoe groter de kamer oogt. 

Balans

Om een droomhuis in te richten hoeft niet alles gelijk nieuw en duur te zijn. Met een mooie balans van een aantal dure kwaliteitsmeubels en goedkopere spullen krijg je, als het goed doet, een zelfde gewenst effect. De kunst is dan ook om te kijken wat mooi bij elkaar past, en niet wat per meubelstuk mooi en duur oogt. Een houten bijzettafeltje van de kringloopwinkel kan perfect aansluiten op een dure bank en kan mooi passen bij een nieuw tapijt. 

Over smaak valt wel te twisten

Als je van strak en modern houdt, wil dat niet zeggen dat je je daar ook prettig bij voelt om je huis naar in te richten. Bedenk goed dat een strak ingerichte ruimte vaak steriel en koud aan kan voelen. Warme kleuren en houten accenten worden vaak over het hoofd gezien en als ouderwets bestempeld. Probeer goed te bedenken of hout niet juist voor de ontbrekende warmte kan zorgen in jouw ideale droomhuis. En of een te strak design wel een prettige leefruimte biedt. Je huis is immers een plek om je vooral ook thuis te voelen.

Inspiratie 

Zelf niet precies weten wat je voor ogen hebt of hoe je jouw ideeën moet verwerkelijken betekent niet dat je geen smaak hebt. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, dus maak daar slim gebruik van. Kijk eens op Pinterest om inspiratie op te doen bijvoorbeeld. Kijk vervolgens op webshops die een breed assortiment aan meubelen verkopen naar alle verschillende modellen en soorten die er worden aangeboden. Zo kan je snel zoeken naar een meubelstuk en zie je in één oogopslag wat er aan keuze is en wat past bij jouw ideale kamer. Neem gerust contact op met een van de specialisten van 123Wonen.

Publicatiedatum 09/03/2021