9.2 / 10 1825 reviews 

Woningbeleggers en projectontwikkelaars dringen aan op voortzetting wetsvoorstel middenhuur

minder dan 1 min..

Terug

Ondanks de politieke onzekerheid na de val van het kabinet, roepen woningbeleggers en projectontwikkelaars op tot een voortvarende behandeling van het wetsvoorstel voor de regulering van middenhuur. Het wetsvoorstel, genaamd 'Betaalbare huur', werd kort voor het zomerreces door minister De Jonge voor Volkshuisvesting naar de Raad van State gestuurd. Het doel van het wetsvoorstel is het beperken van de huurprijzen in het middensegment. Terwijl de inwerkingtreding gepland was voor 1 januari aanstaande, heeft de politieke situatie geleid tot onzekerheid over de tijdlijn.

Zorgen

Desondanks uiten belangrijke spelers in de vastgoedsector, waaronder de Neprom en IVBN, hun zorgen over mogelijke vertraging in de behandeling van het wetsvoorstel. Ze vrezen dat aanhoudende politieke discussies en een uitdagende markt investeerders kunnen afschrikken, wat nadelige gevolgen kan hebben voor woningzoekenden.

Beide organisaties benadrukken dat uitstel kan leiden tot een groter aantal investeerders dat zich terugtrekt uit de woningmarkt. In een gezamenlijke brief aan minister De Jonge en de Tweede Kamer waarschuwen ze voor het ernstige ongemak dat dit voor huurders kan veroorzaken. Tegelijkertijd benadrukken de Neprom en IVBN dat het wetsvoorstel, zoals het nu is voorgesteld, de nieuwbouw van middenhuurwoningen substantieel kan vertragen. Ze dringen aan op aanpassingen om deze negatieve gevolgen te verzachten en te voorkomen dat investeerders afhaken.

Bron: Vastgoed Actueel

Publicatiedatum 06/09/2023