9.2 / 10 1803 reviews 

De trends op het gebied van wonen voor 2023

2 min. te lezen

Terug

Ook 2023 staat natuurlijk weer volledig in het teken van het gezellig maken van ons huis. Net als ieder jaar zien we ook hier weer dat vooral tijdens de welbekende VT wonen beurs de nieuwste trends zichtbaar zijn. Zo zien we dat er vooral gebruik wordt gemaakt van natuurlijke elementen, maar doen ook groentinten het ontzettend goed. Kijkend naar het voorjaar voor 2023, zien we dat de wat fellere kleuren enorm populair zijn. Kortom, voor ieder wat wils. Om je een idee te geven wat er op het gebied van wonen in 2023 nog meer in trek is, nemen we je in dit artikel mee in de verschillende aspecten van het wonen.

Natuurlijke materialen

Gezien het feit we met elkaar steeds meer bezig zijn met het thema duurzaam, zien we dat dit ook doorwerkt in ons interieur. Waar natuurlijk kleuren natuurlijk al jaren in trek zijn, zien we dit nu ook als we kijken naar het type materialen dat wordt gebruikt. Uiteraard zien we dit ook al deels terugkomen binnen een landelijke woonstijl, maar nu dus ook ‘overall’. Juist dat maakt het dat het wonen nog puurder wordt, waardoor we zelfs met de kleinste aanpassingen binnen ons interieur al een enorme verandering teweeg kunnen brengen. Daarbij komt ook dat de levensduur van natuurlijke materialen vele malen langer is, waardoor je niet alleen duurzaam bezig bent, maar het ook scheelt in je portemonnee. Vooral in de huidige tijd, waarin we met elkaar natuurlijk massaal op onze centen moeten letten, is het wel zo fijn dat je ook naast het onder de loep nemen van je vaste lasten zoals online je zorgverzekering vergelijken, ook door te kiezen voor natuurlijke materialen flink kunt besparen op lange termijn.

Vintage

Als we het hebben over duurzaam, dan mag vintage natuurlijk absoluut niet ontbreken! Dus heb jij nog een oude kast, stoel of bank op zolder staan of misschien wel bij je opa en oma? Dan is het tijd om de laag stof er eens van af te kloppen en dit meubelstuk weer te gaan gebruiken. Niet voor niets zien we daarom ook steeds vaker dat er ook binnen een modern interieur wordt gekozen voor één of meerdere vintage items. Hierbij kun je denken aan een prachtige stoel of een mooi dressoir. Het leuke aan vintage items is, is dat ze natuurlijk niet altijd al jaren oud hoeven te zijn. Zo kan het ook prima een nieuw meubelstuk zijn, die volgens de vintage ‘principes’ is gemaakt. Zulke items geven je interieur een echte boost en vestigen daarmee ook direct alle aandacht op zich.

Felle kleuren

De felle kleuren zullen we vooral terug zien tijdens het voorjaar en ook de zomer. Niet in huis, maar juist in onze tuin. Hierbij kun je denken aan een prachtige grote gele vaas voor op tafel of allerlei andere accessoires voor onder je overkapping. Deze kleuren maken het geheel nog gezelliger en vrolijk, waardoor je het gevoel heb alsof je je ergens in een prachtig vakantieland begeeft.

Publicatiedatum 13/10/2022