9.2 / 10 1816 reviews 

Denk aan deze 7 dingen bij het aanschaffen van een stofzuiger voor je net gekochte woning

3 min. te lezen

Terug

Bij het kopen van een stofzuiger voor je nieuwe huis zijn er tal van factoren om te overwegen. Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt voor zowel je budget als behoeften qua reiniging. In dit artikel gaan we dieper in op zeven belangrijke aspecten die je in gedachten moet houden bij het aanschaffen van een stofzuiger.

Zuigkracht

Het kiezen van een stofzuiger met de juiste zuigkracht is cruciaal voor effectieve reiniging. De zuigkracht van een stofzuiger wordt meestal bepaald door de wattage, wat aangeeft hoeveel elektriciteit de stofzuiger verbruikt. Echter betekent meer wattage niet altijd meer zuigkracht. Het ontwerp en de efficiëntie van de stofzuiger spelen ook een grote rol. Voor huishoudens met veel tapijten of huisdieren kan een stofzuiger met hoge zuigkracht het verschil maken in het schoonhouden van je woning. Het is tevens handig om te controleren of de zuigkracht van de stofzuiger in te stellen is zodat je het aan kunt passen aan verschillende reinigingstaken.

Het gewicht van de stofzuiger

Het gewicht van de stofzuiger is een andere belangrijke overweging, vooral als je van plan bent om de stofzuiger vaak op trappen te gebruiken of door het hele huis te dragen. Zwaardere stofzuigers kunnen een uitdaging zijn om te manoeuvreren, maar ze kunnen ook stabieler en duurzamer zijn. Lichtere modellen zijn gemakkelijker te hanteren en te verplaatsen, maar ze kunnen moeite hebben met zwaardere reinigingstaken bij bijvoorbeeld gietvloeren. Probeer bij het kiezen van een stofzuiger een balans te vinden tussen gewicht en prestaties die bij jouw specifieke behoeften passen.

Hoe draagbaar is de stofzuiger?

Draagbaarheid is een cruciaal aspect om te overwegen bij de aankoop van een stofzuiger. Een draagbare stofzuiger kan gemakkelijk worden verplaatst naar verschillende delen van het huis, waardoor het gemakkelijker wordt om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken. Sommige stofzuigers zijn voorzien van wielen voor gemakkelijke mobiliteit, terwijl andere modellen speciaal zijn ontworpen om licht en compact te zijn, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Het is ook belangrijk op te merken dat een draadloze stofzuiger nog meer draagbaarheid biedt, omdat deze niet beperkt is door de lengte van een snoer. Overweeg je reinigingsbehoeften en de indeling van je huis alvorens te beslissen hoe draagbaar je stofzuiger moet zijn.

Het filtersysteem

Het filtersysteem van de stofzuiger is een essentieel onderdeel om in gedachten te houden bij de aankoop. Het filter speelt een cruciale rol in de effectiviteit van de stofzuiger, aangezien het de lucht die uit de stofzuiger komt, reinigt van stof en allergenen. Er zijn stofzuigers verkrijgbaar met verschillende soorten filters, zoals het populaire HEPA-filter. Deze filtert fijne stofdeeltjes en allergenen uit de lucht. Het is ook belangrijk om te overwegen of het filter wasbaar en herbruikbaar is, of dat je het periodiek moet vervangen.

Hoeveel geluid de stofzuiger maakt

Ook het geluidsniveau van een stofzuiger kan een aanzienlijke impact hebben op je schoonmaak ervaring. Sommige stofzuigers kunnen bijzonder luidruchtig zijn, wat hinderlijk kan zijn. Dit geldt met name in huishoudens met kleine kinderen, huisdieren of mensen die vanuit huis werken. Het is daarom belangrijk om de geluidsemissies van een stofzuiger te overwegen voordat je deze koopt. Informatie over het geluidsniveau, meestal uitgedrukt in decibel (dB), is vaak te vinden op de verpakking of in de productspecificaties. Een stofzuiger die minder dan 70 dB produceert, wordt over het algemeen als stil beschouwd.

De garantie

De garantie is nog een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij het kiezen van een stofzuiger. Het biedt een mate van bescherming voor je aankoop en kan variëren van fabrikant tot fabrikant en van model tot model. Het is belangrijk om te begrijpen wat de garantie dekt, want sommige garanties dekken alleen defecten van de fabrikant, terwijl anderen een uitgebreidere dekking bieden. Bovendien kan de lengte van de garantie variëren. Zorg er dus voor dat je de voorwaarden van de garantie volledig begrijpt voordat je je aankoop doet.

Of de stofzuiger in de aanbieding is

Tot slot is het bij het aanschaffen van een stofzuiger ook handig om te kijken of (of te wachten tot) het product in de aanbieding is. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op de website van SuperSales. Dit kan je helpen geld te besparen zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. Veel retailers bieden regelmatig kortingen aan op huishoudelijke apparaten, waaronder stofzuigers. Blijf op de hoogte van aanbiedingen door nieuwsbrieven van winkels te lezen, hun websites te bezoeken of hun social media kanalen te volgen. Onthoud echter dat een stofzuiger niet alleen gekozen moet worden op basis van de prijs, maar ook de specificaties en functies die aan jouw behoeften voldoen.

Publicatiedatum 01/09/2023