9.2 / 10 1816 reviews 

Huis gekocht? Geef het een zwart interieur!

2 min. te lezen

Terug

Als je zojuist een nieuw huis hebt gekocht dan moet je natuurlijk eerst gefeliciteerd worden. Gefeliciteerd dus! Nadat je even een feestje hebt gevierd wordt het al snel tijd om weer verder te gaan met de orde van de dag. Je zult immers nog veel moeten voorbereiden voordat je de overstap kunt maken naar de nieuwe woning. Zo zul je mogelijk nog moeten bepalen hoe je het wilt inrichten. Daarbij kan het een aanrader zijn om veel gebruik te maken van zwart. Deze kleur is op het moment namelijk weer helemaal in de mode. Het is bovendien mogelijk om zwart op diverse manieren te verwerken in het interieur, onderstaand vind je hier een paar voorbeelden van.

Zwarte slaapkamer

Zo kun je ervoor kiezen om de slaapkamer helemaal zwart te verven. De zwarte muren zullen dan echt een statement maken in je slaapkamer. Toch is het van belang om niet deze hele ruimte zwart te verven. Het plafond kun je beter toch wel gewoon wit laten, waardoor je een mooi contrast creëert met de zwarte wanden. Ook moet je de kamer verzachten met behulp van de vloer, kies dan ook voor een lichte houtsoort bijvoorbeeld. Zwartgeverfde muren kun je bovendien mooi combineren met gouden details. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel met een gouden omhulsel. Ook een gouden of witte lamp past heel goed bij de zwarte muren, al kun je tevens zeker kiezen voor zwarte opbouwspots

Zwarte eetkamer

Je kunt dus de slaapkamer een zwart interieur geven, maar je zou dit ook kunnen doen in je eetkamer. Dit is natuurlijk een gewaagde zet, maar het zal zeker zorgen voor een mooie uitstraling. Hierbij moet je de muren ook weer zwart verven, al is het verstandig om niet voor een harde tint te kiezen. Een zachte zwart zal in de eetkamer namelijk beter staan. Daarnaast kun je zwart ook terug laten komen in de eettafel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een exemplaar met een zwart blad, maar ook de poten zouden zwart kunnen zijn. Deze kleur kan bovendien gebruikt worden in de eetstoelen. Let er wel op dat het niet te zwart wordt, dus gebruik ook andere kleuren bij het inrichten van je eettafel.

Zwarte badkamer

Als je de wanden van je slaap- en eetkamer zwart kunt verven dan is dat natuurlijk ook mogelijk in de badkamer. Toch hoef je dit in deze ruimte niet altijd te doen met behulp van verf, je kunt immers ook zwart terug laten komen in de badkamer door te kiezen voor tegels in deze tint. Dit zal een optie zijn bij de vloertegels, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor zwarte wandtegels. Beide tegels een zwarte kleur geven is dan weer wat te veel van het goede over het algemeen. Je kunt daarnaast tevens kiezen voor zwarte accessoires in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een badkamermeubel in zwart marmer, wat er luxe en spannend uitziet.

Zwarte woonkamer

Zwart kan je uiteraard ook terug laten komen in de woonkamer. Dit kun je doen door de muren te verven in deze kleur, maar dit is tevens mogelijk met het plafond. Je kunt bovendien ervoor kiezen om de vloer een zwarte tint te geven. Toch zijn er nog meer opties, ook als je zwart niet zo’n belangrijke kleur wilt laten worden in de woonkamer. Als dit het geval is dan kun je eenvoudig zwarte accessoires toevoegen in deze ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte bank of een zwarte salontafel. Hierdoor zul je alsnog duidelijk gebruik maken van zwart, maar neemt het niet de hele woonkamer over. Met zwarte kussens voor op de bank kun je dit bijvoorbeeld ook doen. 

Publicatiedatum 13/01/2021