9.2 / 10 1779 reviews 

Je keuken renoveren? Hier moet je aan denken

2 min. te lezen

Terug

Ben jij toe aan een hele nieuwe keuken, maar zie je op tegen de kosten en het gedoe van zo'n grote renovatie? Dan is er goed nieuws! Want je kunt je keuken namelijk ook prima renoveren zonder grootse verbouwingen. Hieronder lees je alles over waar je aan moet denken als je jouw keuken een make-over wilt geven en vind je tips over hoe je dit op een betaalbare manier kunt doen. Maar het maken van een duidelijke en overzichtelijke planning is natuurlijk stap 1. Lees snel verder en ontdek hoe jij je keuken weer helemaal up-to-date maakt!

Schaf een kokend water kraan aan

Heb je nog geen kokend water kraan in je keuken, dan wordt het de hoogste tijd!
Met een Grohe kokend water kraan kun je namelijk direct kokend water uit de kraan tappen, zonder dat je het water eerst hoeft te koken. Dit zal je onder andere ontzettend veel tijd en moeite schelen bij het koken. En een bijkomend voordeel van een kokend water kraan is dat je alleen het water gebruikt dat je nodig hebt, waardoor je water en energie kunt besparen. Een kokend water kraan biedt niet alleen gemak en comfort, maar is ook milieuvriendelijk en efficiënt!

Verf de keukenkastjes 

Een snelle en vooral goedkope manier om je keuken een nieuwe look te geven, is door de kastjes te (laten) verven. Kies bijvoorbeeld voor een frisse witte kleur of ga voor een mooie trendkleur zoals donkergroen of blauw. Het hangt natuurlijk ook af van je persoonlijke smaak en stijl. Bonte kleuren passen beter bij een eclectische woonstijl met een speelse uitstraling. Liever iets moderns? Ga dan voor lichte kleuren, zoals wit, beige en grijs. Door de kastjes te verven, geef je je keuken direct een nieuwe uitstraling.

Vervang het werkblad

Misschien zijn je keukenkastjes nog niet aan vervanging toe, maar je werkblad wel. Overweeg dan om het werkblad te vervangen. Er zijn tegenwoordig talloze materialen te koop die je keuken net dat beetje extra geven. Denk bijvoorbeeld aan een werkblad van natuursteen.

De puntjes op de i!

Ook kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken in je keuken. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe handgrepen op de keukenkastjes zetten, een nieuwe kraan installeren of een nieuwe achterwand plaatsen. Door deze kleine ingrepen krijgt je keuken een totaal andere uitstraling.

Schakel hulp in

Ben je zelf niet zo handig en zie je op tegen het renoveren van je keuken? Schakel dan gerust een professional in. Deze kan je helpen bij het maken van een plan en kan je adviseren over de mogelijkheden. Daarnaast heeft een professional de juiste materialen, apparatuur en expertise om jouw keuken weer als nieuw te maken.

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning of wil je je huidige keuken aanpakken? Een keukenrenovatie hoeft dus niet ingewikkeld of duur te zijn. Door het verven van je keukenkastjes, het aanschaffen van een kokend water kraan, het vervangen van het werkblad of het zetten van nieuwe handgrepen, geef je je keuken al snel een frisse look. Maak een plan en bepaal je budget, zodat je gericht te werk kunt gaan. Twijfel je over je eigen kwaliteiten en mogelijkheden? Schakel dan gerust een professional in. Zo geniet jij binnen de kortste keren weer van een prachtige keuken. Veel succes!

Publicatiedatum 17/05/2023