9.2 / 10 1817 reviews 

Let op deze 7 dingen wanneer je een laserkachel voor je nieuwe woning wil halen

3 min. te lezen

Terug

Laserkachels kom je in de gemiddelde woning in Nederland steeds vaker tegen. Dit is ook geen verrassing, want deze kachels brengen elke ruimte snel en efficiënt op de perfecte temperatuur. Maar hoe haal je de juiste laserkachel voor je net aangeschafte woning? In deze blog zetten we 7 factoren voor je op een rijtje zodat je 100% zeker de juiste keuze maakt!

Het merk van de kachel

In de eerste plaats is het van groot belang om op het merk van de kachel te letten. Niet elk merk laserkachel is namelijk gelijkwaardig aan een ander. Als een laserkachel te goedkoop is, blijkt vaak dat het product te goed was om waar te zijn. Wees daarom slim door enkel voor gerenommeerde merken te kiezen. Je hebt hierbij nog steeds ontzettend veel keuze, zoals bijvoorbeeld een Zibro laserkachel. Lees de recensies van mensen die je voorgingen goed door om een goede match te vinden en geen foute keuze te maken. Zo heb je binnen mum van tijd de perfecte laserkachel bij je thuis!

De prijs

Nederland wordt helaas steeds duurder, waardoor het lastig is om zomaar even nieuwe spullen voor je woning te halen. Daarom is het zaak om op je energiekosten te letten. Petroleumkachels zijn dan een voordelig alternatief. De aankoopprijs zal je enorm meevallen en je bespaart er aanzienlijk mee op je energierekening, aangezien je geen gas meer gebruikt om je huis te verwarmen. Laserkachels zijn daarbij een goede deal! Dankzij de thermostaat heb je het altijd lekker op temperatuur. Vaak zit er een timer en weektimer op, zodat je nooit te lang verwarmt en energie kunt besparen. Kijk dus goed rond voor een laserkachel die in je budget past.

De capaciteit

Het derde punt om op te letten is de capaciteit van de laserkachel. De capaciteit geeft aan hoeveel ruimte de kachel effectief kan verwarmen. Beschik je enkel over kleinere ruimtes? Dan is een kachel met een lagere capaciteit voldoende. Grotere ruimtes hebben juist weer een kachel met een hogere capaciteit nodig. Het is dus essentieel om de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen te meten voordat je een aankoop doet. Op deze manier zorg je ervoor dat je een kachel koopt die krachtig genoeg is om je hele kamer aangenaam warm te houden, zonder energie te verspillen.

Hoe efficiënt de kachel is

Vanzelfsprekend is efficiëntie ook een aspect van een laserkachel die je in gedachten moet houden. Dit geldt met name als je je energiekosten een flinke hap minder wil laten zijn. Hoe efficiënter de kachel, hoe minder energie hij verbruikt om je ruimte te verwarmen, wat op zijn beurt resulteert in lagere energiekosten. Kies hierbij voor laserkachels die over een uitstekend ventilatiesysteem beschikken. Een efficiënte kachel is niet alleen vriendelijk voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

De beveiligingsfuncties

Veiligheid mag nooit worden genegeerd, vooral wanneer het gaat om verwarmingsapparaten zoals laserkachels. Je moet letten op kenmerken zoals een auto-uitschakelfunctie, een kinderslot en oververhittingsbeveiliging. Een auto-uitschakelfunctie schakelt de kachel automatisch uit als deze te heet wordt. Hetzelfde geldt voor de oververhittingsbeveiliging, waarbij het verschil is dat dit alleen maar plaatsvindt wanneer je laserkachel over een bepaalde periode een specifieke temperatuurgrens overschrijdt. Een kinderslot voorkomt dat kleine handjes de instellingen zomaar aanpassen. Deze beveiligingsfuncties dragen bij aan de gemoedsrust en laten je met een gerust hart van de warmte genieten.

Handige instellingen

Recentelijk zijn handige instellingen een must-have geworden voor je laserkachel, met name als je een heerlijk lui leventje wil hebben thuis. Je hebt altijd een warme woning bij thuiskomst, doordat je met de timer of weektimer de kachel op bepaalde tijdstippen van de dag activeert. Een bijkomend voordeel is de energie-efficiëntie. Ben je een grote fan van gemak of stiekem een controlfreak? Zorg er dan voor dat je kachel over dit soort handige instellingen beschikt!

De garantie

De garantie is een belangrijk aspect dat je in overweging moet nemen bij de aankoop van een laserkachel. Een goede garantie staat niet alleen voor de kwaliteit van het product, maar beschermt je ook tegen eventuele defecten die mogelijkerwijs optreden na je aankoop. Controleer daarom hoe lang de garantie geldt en wat deze precies dekt. Sommige fabrikanten bieden bijvoorbeeld alleen garantie op bepaalde onderdelen van de kachel, terwijl andere een uitgebreide garantie bieden die ook arbeid en reparatie omvat.

Al met al word je leven een stuk makkelijker nu je met behulp van deze gids precies weet waar je op moet letten met het kiezen van een laserkachel voor je nieuwe woning. We wensen je alvast een aangename temperatuur in je huis toe!

Publicatiedatum 14/02/2024