9.2 / 10 1825 reviews 

Met onderstaande tips maak jij je woning veiliger

2 min. te lezen

Terug

Heb je recentelijk gehoord dat er in jouw buurt is ingebroken of voel je je om een andere reden onveilig, omdat er meer inbraakrisico’s zijn? Dan begrijpen we goed dat je daar enigszins angstig voor bent. Het idee dat mensen bij je thuis binnen zijn is natuurlijk helemaal niet fijn en voor sommige mensen zelfs traumatisch. 

 

Gelukkig kun je verschillende veiligheidsmaatregelen nemen, zodat de kans op inbraak gereduceerd wordt en jij dagelijks met een gerust hart kunt slapen. 

Betere sloten

Als mensen een beeld bij een inbreker hebben, dan denken ze gelijk aan een koevoet waarmee ze een deur openbreken. Uiteraard wordt dit wel gebruikt, maar veel inbrekers komen ook binnen door slechte sloten. 

 

Er is namelijk verschillende apparatuur waarmee je gemakkelijk oude sloten kunt openmaken en om die reden is het verstandig om te onderzoeken of je sloten nog wel van een goede kwaliteit zijn. Laat ze bijvoorbeeld door een ervaren slotenmaker van Slotenmaker365-amsterdam.nl controleren. Als de sloten niet aan de hedendaagse veiligheidseisen voldoen, dan kunnen ze je oude sloten ook vervangen. 

Een alarmsysteem

Ook een alarmsysteem brengt verschillende voordelen met zich mee en daarom besluiten steeds meer woningeigenaren er eentje te installeren. In de eerste plaats heeft een alarmsysteem een preventieve functie. Veel inbrekers controleren eerst of er een alarmsysteem aanwezig is. Zien ze inderdaad een alarmsysteem? 

 

Dan is de kans groot dat ze je woning niet betreden, want er staan hoge straffen op woninginbraken en de pakkans is dan aanzienlijk groter. Ook verzekeraars waarderen het wanneer je een alamsysteem laat installeren en daarom betaal je vaak minder premie. En natuurlijk is de kans dat inbrekers worden gepakt ook veel groter met een alarmsysteem. 

Een hond nemen

Met een hond in huis krijg je ook te maken met minder inbrekers. Dit lijkt op het eerste gezicht waarschijnlijk een cliché, maar toch is het zo. Je moet namelijk uitgaan van de gedachten van de gemiddelde inbreker. De meeste inbrekers zitten er niet op te wachten om betrapt te worden, want dan krijg je escalatie en het brengt voor hen ook risico’s met zich mee. Met een blaffende hond heb je al snel kabaal en daar zit een inbreker niet op te wachten. 

 

Tegelijkertijd is het om andere redenen natuurlijk ook leuk om een viervoeter te nemen. Mensen met een hond voelen zich namelijk minder eenzaam.

Buitenverlichting 

Inbrekers willen ook niet graag zichtbaar zijn en om die reden is het ook verstandig om voor buitenverlichting te gaan. Dan vallen ze namelijk meer op en dat schrikt inbrekers af. Dit geldt zeker voor inbrekers die actief zijn in buurten, want dan heb je al snel te maken met getuigen, aangezien daar meer sociale controle is.

 

Publicatiedatum 19/12/2023