9.2 / 10 1817 reviews 

Natuurlijk wonen in een houten woning in Gelderland

3 min. te lezen

Terug

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft zodoende heel wat te bieden als je op zoek bent naar een fijne, natuurlijke plek om te wonen. De provincie biedt bruisende steden, prachtige natuur, de mogelijkheid om je eigen huis te (laten) bouwen en talloze dagattracties waar je alleen, met zijn tweetjes of het hele gezin optimaal van kan genieten.

Stad en natuur in perfecte harmonie

Een van de grootste voordelen van wonen in Gelderland is de perfecte balans tussen stadse dynamiek en natuurlijke schoonheid. Steden zoals Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn bieden een levendige sfeer met gezellige winkels, culturele evenementen en culinaire hoogstandjes. Tegelijkertijd is de provincie gezegend met uitgestrekte bossen, prachtige natuurgebieden en idyllische rivieren, waardoor bewoners kunnen genieten van rustige wandelingen, fietstochten en andere buitenactiviteiten.

Volop woonkeuze

Je kan kiezen om in een van deze steden te gaan wonen, maar als je meer van het buitenleven wil genieten dan zijn die mogelijkheden er zeker. Er wordt volop gebouwd in de provincie, uiteraard met oog op natuurbehoud, zodat er genoeg te kiezen is. Heb je zelf bouwplannen op een daarvoor aangekocht kavel, dan kun je ervoor kiezen om een houten huis te laten bouwen, door bijvoorbeeld de Geldersche Woningbouw. In een groene en natuurrijke provincie als Gelderland past het bouwen van houten woningen perfect bij de omgeving. Houtbouw biedt zowel esthetische voordelen, zoals warmte en karakter, als ecologische voordelen die goed passen bij het groene imago van de provincie. Hout is namelijk een hernieuwbaar materiaal dat minder belastend is voor het milieu dan traditionele bouwmaterialen zoals beton en staal. Bovendien zorgt de natuurlijke uitstraling van houten woningen ervoor dat ze naadloos opgaan in de omringende natuurlijke omgeving van Gelderland. Met een houten woning geniet je van een duurzame en milieuvriendelijke woonoplossing én van een harmonieus samenspel tussen architectuur en natuur.

Gezinsvriendelijk wonen

Voor (jonge) gezinnen biedt Gelderland een scala aan scholen (van kleuterschool tot aan universiteit), kinderdagverblijven en recreatieve voorzieningen. Gelderland groeit op dit moment en er is volop ruimte om lekker op te groeien. Waarom zou je da niet je eigen ideale woning laten bouwen? Je hebt dan namelijk zelf in de hand hoe je het huis helemaal indeelt. Grote gezinskeuken? Gezellige woonkamer? Knusse slaapkamer, misschien? Je huis wordt dan echt helemaal voor jou. De provincie is verder heel gezinsvriendelijk, omdat er gewoonweg veel te doen is.

Dagattracties in overvloed

Wie in Gelderland woont, hoeft zich nooit te vervelen. De provincie herbergt een breed scala aan dagattracties, waaronder Burgers’ Zoo in Arnhem, het Nederlands Openluchtmuseum, Nationaal Park De Hoge Veluwe, het Kröller-Müller Museum, Apenheul en nog veel meer. Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, cultuur, geschiedenis of avontuur; er is altijd wel iets te ontdekken in de provincie. Het leuke is dat wanneer je bijna altijd wel ergens aan de rand van de Veluwe woont, waar je de mooiste wandelingen en fietstochten kan beleven.

Bereikbaarheid

Gelderland is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. De provincie heeft een goed ontwikkeld netwerk van treinen, bussen en fietspaden, waardoor het gemakkelijk is om van de ene plaats naar de andere te reizen. Bovendien liggen steden als Arnhem en Nijmegen gunstig ten opzichte van de snelwegen, waardoor ook omliggende regio’s goed bereikbaar zijn. Verder ligt deze uitgestrekte provincie heel centraal, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. Even een dagje shoppen in Utrecht? Pak gewoon de trein vanuit Ede, Arnhem of Nijmegen en je bent er zo.

Bouwen in Gelderland

Wanneer je er dus voor kiest om je eigen woning te gaan bouwen in de provincie Gelderland, dan zijn er wel verschillende zaken waar je rekening mee kan houden. Zo bouwt Gelderland letterlijk aan een nog groenere, duurzame toekomst. Kies jij voor een houten woning en geef je dat in je aanvraag voor een omgevingsvergunning aan, dan laat je zien dat je ook gaat voor een duurzame keuze. Verder is het goed om op de hoogte te zijn van wat de provincie nog meer doet aan het verbeteren van het klimaat en natuurlijk het duurzaamheidsbeleid. Zo kun je met een goed plan zelfs subsidie aanvragen in de provincie, bijvoorbeeld voor het verrijken van de biodiversiteit. Verrijk het houten huis meteen met een warmtepomp en slimme meters. Zo draag je ook je steentje bij aan het groen houden van de provincie.

Kies voor wonen in groen Gelderland

Kortom, wonen in Gelderland biedt het beste van twee fijne werelden: een levendige stedelijke omgeving gecombineerd met de rust en schoonheid van de natuur. Met fijne woningen, gezinsvriendelijke voorzieningen, diverse dagattracties en uitstekende bereikbaarheid, is het geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor een leven in deze prachtige provincie.

Publicatiedatum 15/04/2024