9.2 / 10 1806 reviews 

Onmisbare tips voor een dakterras

2 min. te lezen

Terug

Ben jij gezegend met een heerlijk dakterras? Dan kun je helemaal losgaan met het inrichten van je dakterras. Of je dakterras nu groot, klein, breed of smal is; iedereen moet buiten kunnen genieten en iedere buitenruimte vraagt om een mooie inrichting. Een heerlijk plekje waar jij kunt genieten na een drukke werkdag of nog wat laatste avond zonnestralen wilt meepakken. Een dakterras is vaak niet zo groot als een tuin, maar je kunt er zoveel prachtigs van maken. Het voordeel is, is dat het een onderdeel vormt van je huis, wat dus betekent dat je dit eventueel ook zou kunnen bekostigen vanuit een bouwdepot of een persoonlijke lening. Dus wil jij je dakterras het liefst helemaal opnieuw inrichten met behulp van een financiering? Dan is het zaak om naar je bank of andere kredietverstrekker te gaan. Zij kunnen je namelijk antwoord geven op de vraag; hoeveel kan ik lenen voor de inrichting van mijn dakterras.

Dakterras inrichten

Voordat je begint het met inrichten van je dakterras moet jij jezelf eerst afvragen wat voor functie jij je dakterras gaat geven? Kies je ervoor om het vooral te gaan gebruiken om lekker te kunnen zonnen en te loungen of wil je liever uitgebreid tafelen met vrienden of familie? Het is natuurlijk wel zo, hoe groter je dakterras hoe groter jij de indeling kunt maken. De basis van je dakterras begint met een vloer. Zorg ervoor dat je kiest voor de juiste ondergrond. Een vloer bepaalt al snel de sfeer van je dakterras en deze pas je niet zo weer aan. Wil je gaan voor een knusse, warme uitstraling kies dan voor houten vlonders. Hier kan je ook lekker op lopen met blote voeten. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om een mooi buiten vloerkleed neer te leggen.

Dakterras planten

Nu kan ik mij heel goed voorstellen dat je het ook fijn vindt om wat natuur en groen terug te laten komen op je dakterras. Dit is makkelijk uit te voeren, vaak denk je dat planten altijd in de vaste grond gepoot moeten worden. Plaats een paar mooie plantenbakken of bloempotten op je dakterras en voorzie deze met kleurrijke bloemen en planten. Let ook hierbij wel weer op dat je dak stevig genoeg is en al deze extra kilo’s kan verdragen. Zorg er wel voor dat het water aan de onderkant van de plantenbak kan wegstromen, dus let er op dat hier onderin de pot een klein gaatje zit. Planten en bloemen in pot zijn wel wat kwetsbaarder dan in de vaste grond, geef ze dus iedere avond in de zomer water, zorg dat ze beschut staan en kies de juiste planten voor jouw dakterras.

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen kunnen natuurlijk niet ontbreken op je dakterras. Op welke manier dan ook, je wilt wel lekker kunnen zitten op je dakterras. Wil je liever lekker dineren buiten op je dakterras? Kies er dan voor om een mooie tuinset te plaatsen. Zo kun je uren heerlijk genieten van goed gezelschap, een hapje en een drankje en wat vitamine C. Wil je toch liever lekker ontspannen en relaxen op je dakterras? Kies dan voor een mooie loungeset. Zo kom je heerlijk tot rust. Wil je liever een combinatie van beide; dus heerlijk eten en ook lekker relaxen? Kijk dan eens naar een dining loungeset. 

Publicatiedatum 26/09/2022