9.2 / 10 1806 reviews 

Zo creëer jij de ideale zithoek in je nieuwe woning

2 min. te lezen

Terug

Wanneer je eenmaal een woning hebt gekocht of gehuurd, en je hebt de sleutel in handen, dan gaat het leuke werk natuurlijk beginnen. Het is tijd om van jouw nieuwe huis een echt thuis te gaan maken. Misschien moet er eerst nog één en ander worden verbouwd of opgeknapt, maar uiteindelijk kun je dan toch echt gaan beginnen met de inrichting. In de woonkamer is de zithoek natuurlijk het hart, dé plek waar je na een lange dag ontspant, waar je samenkomt met familie en vrienden, of waar je gewoon geniet van een boek of een goede film. Wat heb je nu nodig om de ideale zithoek te creëren? Wij geven je inspiratie!

1. Kies de juiste bank

Het middelpunt van elke zithoek is de bank. Denk na over de grootte van je kamer en de stijl die je wilt creëren. Een bankstel 3 en 2 zits is perfect voor kleinere ruimtes, terwijl een hoekbank een mooiere keuze kan zijn voor grotere woonkamers. Alles hangt samen met de ruimte en de vorm van de ruimte, dus kies welke bank het best past en waarmee jij een gezellige sfeer creëert. Voor een extra vleugje luxe, overweeg een bank met een chaise longue waarop je heerlijk je benen kunt strekken.

2. Voeg comfortabele fauteuils toe

Eén of twee luxe fauteuils kunnen de zithoek compleet maken. Ze bieden extra zitplaatsen en zijn ideaal voor een knus leeshoekje. Kies fauteuils die qua stijl en kleur passen bij je bank, maar durf ook te spelen met contrasten voor een unieke uitstraling. Het gaat erom dat het helemaal bij jouw smaak en stijl past. Daarnaast moet de toevoeging van stoelen natuurlijk ook waarde toevoegen aan het interieur. 

3. Maak het gezellig met poefs

Poefs zijn veelzijdig en praktisch. Ze kunnen dienen als voetenbankje, extra zitplek of zelfs als een extra bijzettafeltje. Kies poefs in opvallende kleuren of patronen om wat dynamiek aan je zithoek toe te voegen. Kom je nog wat opbergruimte te kort? Bedenk dan dat er ook poefs zijn met opbergruimte binnenin. Ideaal!

4. Investeer in goede kussens en dekens

Kussens en dekens zijn niet alleen comfortabel, maar ook een eenvoudige manier om kleur en textuur aan je zithoek toe te voegen. Mix en match verschillende maten, vormen en stoffen voor een gezellige en uitnodigende sfeer.

5. Denk aan de juiste verlichting

Goede verlichting is natuurlijk ook heel belangrijk in elke zithoek. Een staande lamp naast je bank of fauteuil zorgt voor het perfecte licht om bij te lezen, terwijl zachte en indirecte verlichting een ontspannen sfeer creëert voor de avonden.

 

Publicatiedatum 14/02/2024