9.2 / 10 1808 reviews 

Zo geef jij je woonkamer wat meer sfeer

2 min. te lezen

Terug

Ons huis is natuurlijk de plek waar we het grootste deel van de tijd doorbrengen. Vooral in de woonkamer, maar ook de keuken zien we dat mensen er steeds meer waarde aan hechten dat deze ruimtes ook gezellig en sfeervol zijn ingericht. Ondanks het feit dat mensen het wel willen, blijkt toch dat het lastiger is dan ze aanvankelijk hadden gedacht. Het combineren van de juiste kleuren schijnt toch wat lastiger te zijn dan de meesten voor mogelijk hadden gehouden. Toch kun je, met een paar kleine aanpassingen in je huis, je woonkamer een stuk gezelliger en ook sfeervoller maken. Daarom nemen wij je mee in onze visie over het toepassen van sfeervolle elementen in jouw woonkamer.

Zorg voor een opgeruimd huis

Opgeruimd staat netjes! Dat geldt natuurlijk voor iedere ruimte in huis, maar met name voor onze woonkamer en ook slaapkamer. Wanneer je namelijk binnenkomt en je ziet direct allerlei prullaria door de kamer liggen, dan draagt dit natuurlijk niet echt bij aan de sfeer van het geheel. Je doet er daarom dus ook goed aan om allereerst kritisch te kijken naar bijvoorbeeld je tv-kast, dressoir, maar ook de grond. Wat je namelijk vaak ziet, is dat er ook op de grond allerlei spullen liggen of staan die er niet horen. Kinderspeelgoed is vaak voor veel ouders een enorme doorn in het oog. Je hoeft het daarom ook niet direct allemaal uit het zicht te zetten, maar het netjes groeperen zal al enorm helpen.

Kijk kritisch naar je verlichting

Verlichting is een essentieel onderdeel van onze inrichting die deze kan maken of breken. Het is dus belangrijk om kritisch te kijken naar hoe jij je verlichting op dit moment hebt staan en ook wel type verlichting je hebt. Zo kunnen we verlichting indelen in een tweetal categorieën. De ene categorie is functionele verlichting en de andere is decoratieve verlichting. Steeds vaker zien we ook dat deze beide worden gecombineerd, bijvoorbeeld in de keuken. Zo kun je tijdens een romantisch diner of een gezellig avond met vrienden het licht wat dimmen en tijdens het lezen van de krant of het vergelijken van een nieuwe sim only abonnement op de laptop, tablet of smartphone iets feller zetten. Op deze manier hoef je maar één lichtbron te gebruiken, maar kun je deze wel aanpassen aan het moment en situatie wat erbij past.

Kies voor een andere indeling

Het opnieuw indelen van je woning is een goede manier om met beperkte middelen toch een compleet nieuwe look en feel te creëren. Zo hoef je dus niet direct nieuwe woonaccessoires aan te schaffen, maar kun je ook prima uit de voeten met wat je allemaal al hebt. Wel is het hierbij verstandig om allereerst een nieuwe indeling op papier te maken in de vorm van een plattegrond. Er is namelijk niets zo vervelend als een bank die je aan het verplaatsen bent, maar eigenlijk helemaal niet blijkt te passen. Houd er daarnaast ook rekening mee dat de aansluitingen voor internet en televisie eenvoudig te verplaatsen zijn. Het is natuurlijk niet handig dat je ineens een kabel door je kamer hebt lopen, omdat jij je bankstel en tv kast zo graag wilde omdraaien.

Publicatiedatum 13/10/2022