9.2 / 10 1825 reviews 

Heeft u een vraag?

Wat zijn de kosten? Wat als meerdere mensen interesse in een woning hebben? Welke informatie wordt van mij als ondernemer verwacht? Mogen huisdieren in een huurwoning van 123Wonen?

Wij begrijpen dat het huren van een woning vragen met zich meebrengt. Wij hebben alle veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Wel zo handig! Kijk of het antwoord op uw vraag ertussen staat.

Staat uw vraag en/of antwoord niet tussen de veelgestelde vragen aan 123Wonen? Neem gerust contact met ons op. Wij reageren binnen 24 uur na ontvangst van uw vraag.

Neem contact op

Hoofdkantoor

123Wonen Hoofdkantoor
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede
088 - 700 99 00

Wat kost inschrijven bij 123Wonen?  
Inschrijven bij 123Wonen is geheel vrijblijvend en gratis. Per direct op zoek naar een woning? Schrijf je hier in!

Is inschrijven verplicht om te kunnen bezichtigen?
Voordat u een woning kunt bezichtigen is het niet noodzakelijk, maar wel handig dat u zich inschrijft via onze website (kosteloos). Met deze informatie kunnen wij niet alleen uw woonwensen inventariseren, maar beschikken wij ook over voldoende informatie om met de eigenaar van de woning te bespreken of deze bereid is om eventueel de woning aan u te verhuren.

Welke totale kosten kan ik verwachten als ik via 123Wonen een woning huur?
123Wonen berekent geen kosten voor inschrijven en bezichtigen. Dit is geheel gratis! Bij woningen die u online bij ons vindt treden wij altijd op voor de verhuurder en betaalt u dus geen bemiddelingskosten. Bij 123Wonen geen oneerlijke aanhuurkosten, u kunt bij ons rekenen op eerlijke en transparante dienstverlening. Indien wij voor u als aanhuurmakelaar optreden zijn er wél bemiddelingskosten van toepassing. De door 123Wonen aan u gerekende vergoeding(en) voor de werkzaamheden, omvatten de vergoeding van de door 123Wonen gemaakte en te maken onkosten in verband met de opdracht, tenzij in de opdrachtbevestiging anders is bepaald. De vergoeding is in principe gelijk aan de maandelijkse bruto huurprijs zoals deze bij aanvang van de huur vermeld wordt in de huurovereenkomst. Deze vergoeding is dus een vast tarief op basis van no cure no pay. U hoeft dus alleen te betalen als u ook daadwerkelijk een woning gaat huren! Dat is wel zo eerlijk.

Wordt er individueel bezichtigd?
Ja, in principe wordt er individueel bezichtigd met een verhuurmakelaar van 123Wonen. Neem contact op met een vestiging bij u in de buurt voor meer informatie over onze werkwijze.

Is een voor- en eindinspectie verplicht?
123Wonen adviseert altijd om een voor- en eindinspectie van de woonruimte te (laten) verrichten. 123Wonen kan uw verhuurobject tot in de puntjes klaarmaken voor verhuur. Wanneer wij de inspectie verrichten betekent dat het nemen van een groot aantal foto's, het beschrijven van de inboede, opnemen van de meterstanden enzovoort. Wij stellen tevens standaard een inspectierapport op. De kosten voor deze inspecties zijn opgenomen in het vaste no cure no pay tarief dat u betaalt wanneer u 123Wonen als huurbemiddelaar kiest. 

Ik heb een eigen bedrijf. Welke informatie wordt dan van mij verwacht?
Wanneer u een eigen bedrijf heeft of zelfstandig ondernemer bent, verlangt een woningeigenaar uiteraard nog steeds een mate van zekerheid voordat deze akkoord gaat met het verhuren van de woning. Ondernemerschap hoeft daarbij zeker geen beletsel te zijn, integendeel! Om het zekere voor het onzekere te nemen zal de woningeigenaar wel vragen om uw inkomen aan te tonen met bijvoorbeeld een winst- en verliesrekening, een accountsverklaring of kopieën van uw inkomstenbelasting aangiften. Op deze manier kunt u als ondernemer uw inkomen aantonen en kan het huurproces worden voltooid.

Kan ik huurtoeslag op een huurwoning aanvragen?
Of huurtoeslag aangevraagd kan worden op een woning hangt af van meerdere regels en u moet voldoen aan verschillende voorwaarden. De hoogte van de huurprijs is onder meer één van de bepalende factoren. Daarnaast speelt ook uw persoonlijke financiële situatie mee. De exacte en actuele regels inzake huurtoeslag kunt u nakijken op de website van de Belastingdienst. Vraag bij twijfel altijd advies aan een fiscaal specialist of bel met één van onze medewerkers.

Ik heb huisdieren, kan ik wel via 123Wonen een woning / appartement / kamer huren?
Of u huisdieren mag houden in een woning die u via 123Wonen huurt verschilt per eigenaar. Bent u op zoek naar een huurwoning en heeft u huisdieren? Zorg dat u dit zo snel mogelijk bij ons meldt. Dan zorgen wij ervoor dat we weten of uw huisdier welkom is in de woning waarin u bent geïnteresseerd.

Wat gebeurt er als meerdere mensen dezelfde woning willen huren?
Als u een woning wilt huren en er zijn meerdere gegadigden dan is de uiteindelijke keuze aan de verhuurder van de woning. Wij proberen als bemiddelaar zo goed mogelijk aan de wensen van u als huurder te voldoen en zullen u begeleiden in het zoeken en vinden van uw droomwoning. Goede begeleiding is het halve werk.

Heeft u een andere vraag of wilt u meer informatie?

Neem contact op