9.2 / 10 1816 reviews 

Werkwijze 123Wonen

Wij weten hoe lastig het kan zijn om een geschikte huurwoning te vinden. Het hoeft niet lastig te zijn! Daarom vinden wij het belangrijk dat wij u te allen tijden bijstaan in het zoeken en vinden van een huis dat bij u past: uw droomhuis. 

Op 123Wonen.nl vindt u alle huurwoningen van verhuurders met wie wij samenwerken. Met onze fijne website, vestigingen in heel Nederland en onze transparante en snelle service is het vinden van dat ruime appartement, die prachtige studio, charmante woning, goedkope kamer of juist luxe studio zo gepiept. Geen vervelende lange en tijdrovende zoektocht, maar een eenvoudige en plezierige reis op weg naar uw nieuwe woning.

Contact opnemen

Hoofdkantoor

123Wonen Hoofdkantoor
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede
088 - 700 99 00

 

Gratis inschrijven

Op zoek naar een woning? Dat begint met inschrijven. Wanneer u zich als woningzoekende inschrijft bij 123Wonen kunnen wij direct aan de slag met uw wensen. Wat zijn de kosten hiervan? Bij ons is inschrijven altijd gratis. Geen inschrijfkosten voor huurders! Onze website geeft een helder overzicht met veel foto’s, een duidelijke omschrijving van de woning in een algehele prettige presentatie. Wilt u de desbetreffende woning bezichtigen? Dat kan via het inschrijfveld op de pagina van iedere aangeboden woning. Handig!

 

Geen aanhuurkosten of aanhuurcourtage

Geen inschrijfkosten bij 123Wonen, maar als huurder betaalt u bij ons ook géén aanhuurkosten of aanhuurcourtage. Deze bemiddelingskosten zijn wettelijk niet toegestaan en hoef je dus ook nooit te betalen bij 123Wonen. Wij treden voor de woningen in ons beschikbare online aanbod op voor onze verhuurder en daarom bent u ons geen extra kosten verschuldigd. Heeft u vragen over kosten? Of vragen over andere zaken waar u als huurder mee te maken krijgt? U kunt ons altijd bellen. Ook kunt u terecht op de website van de landelijke vereniging Woonbond van huurders en woningzoekenden. Zij hebben antwoord op allerlei huurdersvragen in hun handige vraagbaak.

Exclusief zoeken

Wij zijn dé verhuurmakelaar van Nederland waar u niet de hoofdprijs voor betaalt. Wat doet een verhuurmakelaar? Simpel gezegd bemiddelen wij tussen huurders en verhuurders. Wij zorgen dat de juiste huurder wordt gevonden voor een aangeboden woning door een verhuurder. Hoewel wij voor de woningen op onze website optreden voor de verhuurder zijn wij net zo goed dé huurmakelaar van Nederland. Woningzoekend? Wij staan naast uw zijde voor een goede prijs. Voor de woningen in het beschikbare aanbod op onze website betaalt u nogmaals nooit aanhuurcourtage of extra kosten.

Heeft u de woningen op onze website bekeken, maar staat de woning naar uw wensen er niet tussen? Dat kan gebeuren, maar daar eindigt de zoektocht niet. 123Wonen kan een woning zoeken buiten ons huidige aanbod. Geen probleem. U vraagt, wij draaien. U kunt ons in dat geval een exclusieve zoekopdracht geven. Na het ondertekenen van de exclusieve zoekopdracht maken wij met u een afspraak en zullen wij al uw woonwensen met u doornemen voor het vinden van de meest geschikte woning. Samen met u bezoeken wij de woning(en) die passen bij het zoekprofiel en wensenpakket. Wij zoeken net zo lang totdat u die ene geschikte woning heeft gevonden.

Ons aanbod is niet alleen te bekijken op 123Wonen.nl. Het aanbod is ook opgenomen op grote verhuurwebsites als Pararius.nl, Huurda.nl en Funda.nl. De lokale makelaars en relocation specialisten van 123Wonen hebben goede contacten met beleggers en andere partijen om woningen te vinden die u zelf minder snel kunt vinden.

Klaar om een woning te huren? U kunt altijd vrijblijvend een woning bezichtigen. Altijd op de hoogte blijven van ons nieuwste woningaanbod? Schrijf u nu in voor onze kosteloze service de woningmail. Inschrijven als woningzoekende? Dat kan hier.

Wilt u uw huis verhuren?

Neem contact op

 

Werkzaamheden 123Wonen

Wanneer u als huurder een bemiddelingsovereenkomst tekent met 123Wonen verrichten wij werkzaamheden om u zo goed mogelijk te helpen. Wat kunt u van ons als huurmakelaar verwachten? Alles op een rijtje:

 • het opstellen van een klantprofiel om een match te kunnen maken op geschikte huurobjecten;
 • het bezichtigen van woningen die matchen op uw klantprofiel;
 • het voeren van prijsonderhandelingen over de hoogte van de huurprijs en waarborgsom van het object van uw keuze;
 • het voeren van onderhandelingen omtrent zaken zoals opleverdata, gewenste aanpassingen, opleverniveau etc.;
 • het overtuigen van de verhuurder van de degelijkheid van u als huurder door middel van een antecedentenonderzoek bij EDR, Experian, WRH, NMOH, Focum en een identiteitscontrole met behulp van IDChecker, het controleren van uw salarisstroken en ontvangst van het salaris;
 • het verzamelen van alle benodigde relevante documenten van u als huurder;

 

 • het screenen van de verhuurder door middel van ervaringen uit de praktijk en de markt en reacties van huurders in het verleden;
 • het opstellen van een juridisch correcte huurovereenkomst;
 • het voeren van contractuele onderhandelingen over de gestelde artikelen in de huurovereenkomst;
 • het coördineren van de kennismaking tussen partijen en het bemiddelen bij eventuele discussies;
 • het coördineren van de contractbesprekingen tussen partijen en de ondertekening van het contract;
 • het doornemen met u van het contract en gerelateerde zaken;
 • de coördinatie van een correcte betaling van alle gelden zoals huur en waarborgsom;
  coördinatie van de sleuteloverdracht;
 • het uitvoeren van een uitgebreid visueel en tekstueel rapport bij de sleuteloverdracht (opleverinspectie inclusief notering meterstanden en aantal sleutels) om discussies over het retourneren van de waarborg in de toekomst te voorkomen;
 • aftersales in de vorm van de behandeling van woongerelateerde klachten en andere verzoeken van u als huurder na de oplevering.

Wilt u meer informatie of gebruik maken van onze diensten? 

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.