9.2 / 10 1816 reviews 

Huis verhuren tijdens sabbatical

Neemt u voor een langere tijd een sabbatical, bijvoorbeeld om die wereldreis te maken waar u altijd al van droomde? Maar wilt u wel uw huidige woning aanhouden, zodat u deze bij terugkomst weer kunt betrekken? Dan is uw huis verhuren tijdens de sabbatical een logische optie. Er zijn echter wel veel dingen waar u van op de hoogte moet zijn en rekening mee moet houden. Daarom is het altijd verstandig om de hulp in te schakelen van een ervaren verhuurmakelaar. 123Wonen, dé verhuurmakelaar van Nederland, helpt u graag bij het verhuren van uw huis tijdens een sabbatical. Onze verhuurmakelaars hebben jarenlange ervaring in de bemiddeling tussen huurder en verhuurder, en weten precies wat er allemaal komt kijken bij uw huis verhuren tijdens sabbatical.

Neem contact op 

Hoofdkantoor

123Wonen Hoofdkantoor
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede
088 - 700 99 00

 

Voorwaarden voor verhuren 

Uw huis verhuren tijdens een sabbatical kan niet zomaar. Allereerst zijn er verschillende instanties, zoals uw verzekeraar, bank, en een eventuele Vereniging van Eigenaren (VvE) die toestemming moeten geven voor het tijdelijk verhuren van uw huis. Daarnaast zijn er ook belastingtechnische zaken die geregeld moeten worden voor het verhuren van uw huis tijdens een sabbatical. Zo moet bijvoorbeeld 70% van de ontvangen huur opgegeven worden als ‘inkomsten uit tijdelijke verhuur’. Om ervoor te zorgen dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan op fiscaal en juridisch gebied, staat 123Wonen u met raad en daad bij. Wij adviseren en informeren u over alle zaken die komen kijken bij uw huis verhuren tijdens uw sabbatical.

 

Huurder vinden voor tijdens sabbatical

Wanneer u uw huis gaat verhuren voor een langere tijd wilt u uiteraard een nette, betrouwbare huurder vinden. Ook daarom is het verstandig om de hulp in te schakelen van verhuurmakelaar 123Wonen. Wij beschikken over een groot netwerk en klantenbestand met nationale en internationale woningzoekenden, waardoor de geschikte huurder snel gevonden is. Uiteraard verzorgen wij een uitgebreide screening van elke potentiele huurder, waardoor u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bovendien stelt onze eigen juridische afdeling altijd een veilig, waterdicht huurcontract op, waardoor er bij het verhuren van uw huis niks meer mis kan gaan.

Vastgoedbeheer: volledig ontzorgd op reis

Tijdens uw sabbatical verblijft u waarschijnlijk voor langere tijd in het buitenland, waardoor u niet altijd bereikbaar kunt zijn voor uw huurders. Om ervoor te zorgen dat zij toch bij iemand terecht kunnen, kunt u ook uw vastgoedbeheer overlaten aan 123Wonen. Met 123Wonen als uw vastgoedbeheerder staat er 24/7 iemand klaar voor u en uw huurder. Wij zijn het eerste aanspreekpunt, en zorgen ervoor dat alle technische problemen aan de woning snel gerepareerd worden. Daarnaast kunnen wij ook het financiële vastgoedbeheer van u overnemen, waardoor u zich tijdens uw sabbatical niet meer druk hoeft te maken over het innen van de huur en het doen van financiële administratie. Met vastgoedbeheer door 123Wonen blijven uw huurders tevreden, en kunt u zorgeloos genieten van uw reis!

Contact – Huis verhuren tijdens uw sabbatical?

Meer weten over het tijdelijk verhuren van uw woning? 123Wonen helpt u graag! Met meer dan 30 vestigingen door heel het land is er altijd een lokale verhuurmakelaar bij u in de buurt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.